PLAY storsatser i 3 jyske lufthavne og giver nem adgang til USA

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

PLAY vælger at storsatse i Danmark og nærmere betegnet i Aalborg, Aarhus og Billund. Der indsættes direkte ruter fra de tre jyske lufthavne og til Island. Derfra er der nem mulighed for at flyve til flere destinationer i USA.

Aalborg starter den 10. juni 2023

Fra den 10. juni 2023 åbner islandske PLAY en ny direkte rute fra Aalborg Lufthavn til Reykjavik på Island – med to ugentlige afgange til og med den 27. oktober. Det er en fantastisk nyhed for de nordjyske rejsende, der nu sommeren igennem nemt kan rejse direkte til oplevelsesrige Island eller tage hoppet videre til den amerikanske østkyst.

Året er kun lige gået i gang før endnu en stor rutenyhed ser dagens lys fra Aalborg Lufthavn. Det islandske flyselskab, PLAY, tilføjer Aalborg til rutekortet, og det bliver med to ugentlige afgange direkte fra Aalborg til Keflavik International Airport, tæt på den islandske hovedstad, Reykjavik.

Den nye Aalborg-Reykjavik rute markerer det næste skridt for den internationale udvikling i Aalborg Lufthavn, hvor ikke bare et fantastisk rejsemål for ferierejsende bliver realiseret, men også endnu en one-stop destination til blandt andet de amerikanske storbyer Boston, Baltimore og Washington.

Det er en stor dag i Aalborg Lufthavn, hvor man kan sige, at vi starter året næsten på samme måde som vi sluttede 2022. En direkte rute til Island er en fantastisk nyhed, der er blevet arbejdet på længe, og som nu bliver realiseret med PLAY ved styrepinden, der har udvidet deres rutenetværk betydeligt de seneste år. Vi kommer til at se mange fritidsrejsende på ruten, men samtidig også fisk, da netop cargo-potentialet for den nordjyske fiskeindustri har spillet en stor rolle for en direkte rute – både direkte til Island og videre derfra, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Niels Hemmingsen, Lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn

PLAY vil med deres Airbus A320-200neo fra den 10. juni flyve direkte fra Aalborg til Reykajvik tirsdag og lørdag. Fra den 18. september flyver de i stedet mandag og fredag. Der er plads til 174 passagerer på hvert fly.

Billund starter den 15. juni 2023

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, har høje forventninger til det nye selskab, da aktiviteten til og fra Island er stor fra Billund Lufthavns optageområde. I Vestdanmark – og i særdeleshed rundt om Billund – bor der omkring 5.000 personer med rødder i Island, og i 2019 stod islandske turister for omkring 20.000 overnatninger i det vestdanske turismemarked.

Play bliver nu en del af porteføljen i Billund Lufthavn, og her skal de nok få rigtig stor succes.

Der er stor rejseaktivitet mellem Vestdanmark og Island. Det er attraktivt for både danske og islandske turister at besøge hhv. Island og Danmark. Derudover er der mange rejsende mellem Danmark og Island, der besøger venner og familie, og størstedelen af dem med islandske rødder bor i området omkring Billund Lufthavn. Og så starter Play op i sommersæsonen, hvor vi med stor sandsynlighed får en ligeså travl sommer, som i 2022. Det kommer også til at gælde på aktiviteten til og fra Island via Billund.

Jan Hessellund, Lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn

Aarhus starter den 12. juni 2023

Det islandske lavprisselskab PLAY rykker ind i lufthavnen med to ugentlige afgange til Reykjavik med særdeles smidige forbindelser til flyselskabets transatlantiske destinationer, der tæller New York, Boston, Baltimore og Washington DC. Reykjavik er et af de mest attraktive hub til Nordamerika og med en transfertid på blot en til to timer, bliver der kun tid til at strække benene og nyde en hurtig kop kaffe, inden turen går videre mod USA.

Der er dobbelt gevinst på øverste hylde med PLAY’s nye rute til Reykjavik. Island er et utroligt populært rejsemål, som nu bliver tilgængeligt for jyderne til billetpriser, hvor de fleste kan være med. Samtidig er det rigtigt godt set af PLAY at lægge en lavprisrute ud af Aarhus med stærke forbindelser til USA, nu hvor rejselysten for alvor er kommet tilbage. Der er et hul i markedet, og det har PLAY store ambitioner om at fylde ud.

David Surley, som er Senior Director Route Development & Marketing i Aarhus Airport.

Flyvningerne til Reykjaviks Keflavik Airport starter den 12. juni, og der bliver afgang hver mandag og fredag. Ruten giver derved østjyderne rig mulighed for en forlænget weekend på Island, som er en af verdens mest attraktive destinationer. Reykjavik er en levende, charmerende og farverig hovedstad, og Islands vilde, unikke og betagende natur behøver ingen nærmere præsentation.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *