Programændringer Marriott og Starwood Preferred Guest

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sidste år blev det kendt at Marriott Rewards og Starwood Preferred Guest programmerne på sigt vil blive lagt sammen. Næste år, kommer der nogle ændringer men foreløbig fortsætter programmerne hver for sig.

Det er godt nyt at begge loyalitetsprogrammer forsætter uafhængig fra hinanden:

  • Marriott Rewards Gold er et af de bedre programmer med garanteret loungeadgang, værelsesopgraderinger, garanteret late checkout, m.v.
  • Starwood Preferred Guest har mulighed for at overføre point 1:1 til mange flyselskaber, og ved hver 20.000 point får du 5.000 miles ekstra.
  • Du kan maksimalt købe 30.000 Starpoint om året, men så længe programmerne fortsætter adskilt er grænsen højere, fordi du også kan købe Marriott Rewards point.
  • Det er forholdsvis nemt at opnå Startwood Preferred Guest Platinum status (25 ophold), som giver ret til opgraderinger til suiter. Lige nu, kan du lave status match til Marriott Platinum, som normalt kræver 75 overnatninger.

Så snart programmerne bliver lagt sammen, er det spørgsmålet hvilken af disse goder overlever. Især for et land som Danmark, hvor der ikke er ret mange muligheder til at optjene miles og status gennem kreditkort, vil det være et stort tab at miste muligheden for 1:1 overførsler. Kort sagt, det er rart at sammenlægningen lader vente på sig lidt endnu…

Buy Back Elite Status kommer ikke igen

En skuffende udvikling er dog at Marriott i 2018 ikke vil give mulighed for at købe din elite status tilbage. Det var en fantastisk mulighed, fordi du på et år kun behøvede at bo 10 nætter på et Marriott hotel. Dermed kvalificerer du for Silver status, men for kun 25.000 point kunne du købe din Gold status tilbage. Desværre har Marriott annonceret at den kampagne ikke kommer tilbage i 2018.

Marriott Rewards Buy Back Elite status

Heldigvis er der andre muligheder for at sikre sig Gold status til næste år:

  • Status match fra Starwood Preferred Guest, som kun kræver 10 overnatninger.
  • United Premier Gold status giver ret til Marriott Gold status.

Øvrige ændringer i 2018

Den vigtigste ændring er altså at de to programmer fortsætter selvstændig og afskaffelse af mulighed for at købe Gold status tilbage. Derudover er følgende ændringer annonceret:

  • Samarbejde mellem Starwood Preferred Guest og Hertz billeje. En interessant udvikling, hvor du kan optjene Starpoint ved at leje en bil hos Hertz. Dernæst får Starwood Preferred Guest Platinum medlemmer en status opgrading til Hertz Gold Plus Five Star. Det er samme status som mange andre hotelprogrammer tilbyder, herunder IHG og Le Club Accor.
  • Ingen Rollover nætter i 2018. Indtil nu var det sådan at når du har opnået elite status, vil de nætter der overstiger kvalifikationskrav tælle med for kvalificeringen næste år. I 2018 er det ikke længere tilfældet.
  • For SPG medlemmer med livslang status, vil point aldrig forfalde. Normalt har point en forfaldsdato, men ikke for livslange statusholdere.

Konklusion

Foreløbig bliver det muligt at nyde de gode egenskaber af begge programmer. Indtil videre kan du derfor bruge den fantastiske mulighed at overføre point fra Starwood Preferred Guest. Derudover giver Marriott hver søndag – eller, næsten hver søndag 😉 – gratis point væk, som du kan sende videre til SPG.

Det tager tilsyneladede tid at sætte et godt loyalitetsprogram sammen. Begge programmer har sine gode sider. Hvor SPG har en god overførselsrate, har Marriott en forholdvis god “Travel Package” mulighed. Dermed kan du bytte et antal point til et antal overnatninger plus en stak miles. Også elite fordele hos Marriott er ret gode, men optjeningskrav er i den høje ende. De er til gengæld bedre hos SPG. Hvis det lykkedes for dig, at sætte det sammen til en god blanding, kan det blive til noget virkelig godt.

Det dog ærgerligt at “Buy Back Elite Status” ikke kommer tilbage. Det var måske også for godt til at være sandt.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Sander de Konge fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *