Qantas genoptager “Project Sunrise”

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rygterne har sviret længe under pandemien men nu er det gangske vidst. Qantas genoptager project Sunrise

Hvem kunne ikke tænke sig at flyve fra Europa til Australien uden der der irriterende tankstop i Hong Kong eller Dubai? Det er der mange mennesker der vil og dette ser Qantas muligheder i. Efter testflyvningerne tilbage i 2018 og 2019 før covid-pandemien brød ud fandt Qantas frem til at der ville være et marked for sådanne flyvninger og derfor gik Qantas til flyproducenterne.

Valget stod i mellem Airbus A350-1000 model også Boeings nye B777X model men det viste sig at Qantas var mest lune på Airbus A350 versionen og Qantas begyndte derfor at bede Airbus at justere på modellen så der kunne være en ekstra brændstoftank ombord til at kunne klare den lange distance mellem London og Sydney.

Airbus tog udfordringen op og Qantas forventer at præsentere en egentlig ordre på 12 Airbus A350-1000XWB i løbet af 2022. Flyene skulle oprindeligt være blevet leveret fra 2023 men grundet Covid pandemien er Project Sunrise opstart udskudt til 2025.

Qantas CEO Alan Joyce har ligeledes bekræftet at Qantas arbejder på at blive mere bæredygtige og at tilbyde flere langdistanceruter fra henholdsvis Melbourne og Perth til flere steder i verden, blandt andet er Perth-Johannesburg er blevet bekræftet.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *