Qatar Airways nægter at modtage nye fly før 2022

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I et interview hos Sky News, gjorde Qatar Airways’ administrerende direktør det klart, at flyselskabet vil nægte at modtage planlagte leverancer af nye fly frem til 2022.

Hr. Al Baker har udtalt følgende:

”Vi har allerede underrettet både Boeing og Airbus om, at vi ikke vil modtage nogen nye fly i år eller næste år.

Derefter fortsatte han med at forklare, at ordrer der er planlagt til at blive leveret om 2-3, vil blive skubbet helt op til 10 år.

”Og alle de fly, vi har bestilt som skulle leveres til os inden for de næste 2-3 år, vil nu blive skubbet frem, så de først skal leveres om 8 til 10 år.”

Hvis du nu undrer dig over, hvordan Airbus og Boeing har det med denne udmelding fra Qatar Airways, så kunne det godt virke som om, at Al Baker er lidt ligeglad. Han udtalte i hvert fald følgende:

“Både Boeing og Airbus burde begge vide, at hvis de ikke lever op til vores krav, så bliver vi nødt til at gennemgå vores langsigtede forretningsforbindelser med dem”

Bottom line

Hvis andre flyselskaber også begynder, at benytter en lignende tilgang til nye fly leverancer, vil Boeing og Airbus ende under et stort og enormt økonomisk pres i årevis.

Med et enormt økonomisk pres, kan det altså ende ud i nogen store omstruktureringer hos de to flyproducenter. Desværre er det dog svært at se, hvordan den slags omstrukturering ikke ville resultere i endnu flere jobtab.

Tak til Insideflyer.co.uk for artiklen.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *