Qatar og Doha International Airport lukker – eller gør den?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der kom en udmelding i går fra Qatar om at de ville lukke ned for alle indkommende internationale flyvninger fra på onsdag og 14 dage frem. Men de vil tillade fragt og transit flyvninger – og hvordan hænger dette sammen?

Det var Qatar’s Supreme Committee for krisestyring, som på en pressekonference meldte dette ud i går:

Alle indkommende flyninger til Doha vil blive stoppet fra onsdag den 18. marts 2020 for en periode af 14 dage. Undtaget er fragt og transit flyvninger, samt modtagelsen af borgere i Qatar der kommer fra en hvilken som helst destination i verden. Disse vil automatisk få en 14-dages karantæneperiode.

Så ud fra dette lyder det som om at lufthavnen i Doha lukker ned, men læser du teksten nærmere, så er det især ordet “transit flyvninger” som giver lidt forvirring. For Qatar, ligesom de to andre flyselskaber i Mellemøsten (Emirates og Etihad), lever primært af transit flyvninger. Det er de færreste som reelt står af i de tre landes lufthavne. Klart flertallet er i transit og flyver videre ud i verden.

Reglerne som er sat op er følgende:

  • Alle indkommende flyvninger vil blive stoppet den 18. marts 2020
  • Alt offentlig transport vil blive stoppet fra søndag aften
  • Qatar vil tillade at følgende grupper arbejder remote: medarbejdere over 55 år, gravide og medarbejdere der lider af en kronisk sygdom (f.eks. diabetes, hjerte eller nyre sygdom eller stress)
  • Studerende i offentlige skoler skal fra søndag den 22. marts 2020 begynde fjernundervisning.
  • Et statsligt financeringsprogram vil blive startet for at støtte vriksomhederne

Så det ser ud til Qatar følger hvad mange andre lande har startet op (inklusiv Danmark), men der er forsat usikkerhed om de reelt lukker deres flyvninger ned.

Kun adgang til selve Qatar lukker

Vi vurdere at det kun er selve Qatar som lukker og Doha International Airport og Qatar Airways forsætter med at flyve.

Det giver nogle problematiske ting, da lufthavnen har langt over 15.000 ansatte. Disse vil jo kunne forsætte med at være en risiko og kan medbringe smitte ind i landet efter endt arbejde.

Så vi må afvente lidt mere konkrete informationer fra Qatar og Qatar Airways. Vi har et telefonmøde med Qatar Airways her mandag og vi forventer derfor at kunne komme med en opdatering efterfølgende.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *