Rejs grønnere og tag toget rundt i Europa denne sommer

Venedig Canal Grande

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Booking.com deler 10 populære destinationer, som du kan nå med tog i Europa denne sommer.

Der er mange måder at rejse på, nogle foretrækker at tage bilen, nogle vælger flyet, og andre kan godt lide at bruge jernbanenettet. At tage toget er ikke kun en bekvem og ofte behagelig måde at rejse på, det anses også for at være et af de mere bæredygtige transportmiddel.

En nyere undersøgelse foretaget af Booking.com viser, at 52% af de danske rejsende siger, at de gerne vil rejse mere bæredygtigt i de kommende tolv måneder, og 38% planlægger deres sightseeing sådan at de kan gå, cykle eller tage offentlig transport, når de er ude at rejse*.

Med tanke på dette og for at inspirere flere danske togrejsende, deler Booking.com 10 destinationer i Europa, som kan nås med tog fra Danmark. Bemærk, at nogle destinationer kræver at man skifter tåg undervejs. Hamborg er et oplagt centralt knudepunkt for togskifte – herfra kan du nå mange destinationer rundt om i Europa.

Søger du en luksusoplevelse med tog, så kan vi anbefale at du kigger på det danske rejsebureau Silver Tray, som udelukkende sælger togrejse i særklasse.

Venedig, Italien

Venedig med sine kanaler, historie og enestående arkitektur er en af ​​de mest populære byer i Italien og kaldes ofte den mest romantiske by. Det er også den femte mest anbefalede destination for sit landskab af Booking.com-rejsende**, så her kan besøgende virkelig se enestående udsigter og seværdigheder. Du kan komme rundt i byen og opdage de smukke vartegn til fods samt prøve en tur i de berømte gondoler – den klassiske måde at komme rundt i Venedig på.

Zürich, Schweiz

Den pulserende schweiziske by Zürich ligger tæt på grønne landskaber, ved bredden af Zürich-søen og tæt på Alperne. Rejsende kan nyde de fantastiske omgivelser til fods, men også ved at tage på en eftermiddagstur med bus, færge og svævebane og dermed se de bedste udsigter i Zürich og de omkringliggende områder.

Prag, Tjekkiet

Den tjekkiske hovedstad, beliggende midt i Europa, er en populær destination på grund af sin rige historie og kultur og smukke bygninger, herunder den gamle bydel. Ifølge rejsende på Booking.com er Prag desuden den næstmest anbefalede destination i Europa for sit fantastiske landskab**, så her har du gode chancer for at nyde et unikt bymiljø.

Paris, Frankrig

Lysets by, Paris er hjemsted for en række berømte seværdigheder og museer, som tiltrækker turister fra hele verden året rundt. Den smukke arkitektur, shoppingmulighederne og byens rige historie gør Paris til en vidunderlig destination for par, venner og familier. I Paris kan du nyde det franske køkken på en af de mange udendørs caféer og besøge de forskellige arrondissementer.

München, Tyskland

München i Bayern ligger i den sydøstlige del af Tyskland og er hjemsted for den verdensberømte ølfestival, Oktoberfest. Heldigvis kan besøgende i byen få gode lokale øl hele året rundt, samt opdage byens fantastiske seværdigheder og livlige atmosfære. Du kan også tage på en dagstur ud på landet og opleve det berømte eventyrlige Neuschwanstein Slot & Linderhof Palace.

Bruxelles, Belgien

Belgiens hovedstad har meget at byde på. Bruxelles er hjemsted for EU og nogle af verdens bedste øl, chokolade og vafler. Rejsende kan deltage i en Bruxelles Walking and Tasting Tour og udforske byen samt smage på traditionel belgisk mad.

Amsterdam, Holland

Når du ankommer med tog til Amsterdam, er du allerede midt i den livlige metropol, da Amsterdams hovedbanegård ligger i hjertet af byen. Her kan du nemt bevæge dig rundt til fods og nyde byens kanaler og hygge dig på de mange cafeer.

Hamborg, Tyskland

Tysklands næststørste by, Hamburg, er ikke kun let at nå med tog, det er også nemt at komme rundt både til fods og med byens omfattende offentlige transportsystem. Her kan du nyde et bredt kulturelt udbud og opleve kunstscenen, museer og teatre.

Berlin, Tyskland

Berlin har i lang tid været populær blandt danskerne, da byen har meget at byde på. Her kan du besøge mange spændende kvarterer og attraktioner som TV-tårnet, Brandenburger Tor, Sejrssøjlen og Rigsdagen. Du kan komme rundt til byens hovedattraktioner ved at prøve Hop-on, Hop-off Bus, som er en fleksibel måde at komme rundt og se seværdighederne på.

Stockholm, Sverige

Nyd Stockholm og dens skærgård om sommeren – et smukt syn også fra vandet. Udover det fantastiske sommerlandskab har Stockholm mange attraktioner såsom Djurgården, Vasamuseet og Skansen, hvor der afholdes koncerter og andre musikbegivenheder.

Om undersøgelsen

Undersøgelse bestilt af Booking.com og gennemført uafhængigt blandt 33.228 adspurgte i 35 forskellige lande og territorier (1.019 fra USA, 1.002 fra Canada, 1.007 fra Mexico, 1.005 fra Colombia, 1.008 fra Brasilien, 1.015 fra Argentina, 1.008 fra Australien, 504 fra New Zealand, 1,008 fra Spanien, 1.002 fra Italien, 1.008 fra Frankrig, 502 fra Schweiz, 1.008 fra Storbritannien, 1.000 fra Irland, 1.008 fra Tyskland, 1.006 fra Holland, 1.006 fra Belgien, 1.004 fra Danmark, 1.007 fra Sverige, 1.016 fra Kroatien, 1.012 fra Israel, 504 fra De Forenede Arabiske Emirater, 1.012 fra Indien, 1.001 fra Kina, 1.000 fra Hongkong, 1.000 fra Thailand, 1.020 fra Singapore, 1.001 fra Taiwan, 1.000 fra Vietnam, 1.002 fra Indonesien, 1.007 fra Filippinerne, 1.002 fra Sydkorea, 1.009 fra Japan, 1.005 fra Sydafrika og 510 fra Kenya). For at kunne deltage i spørgeundersøgelsen skulle deltagerne være mindst 18 år gamle, have rejst mindst én gang i de seneste 12 måneder, planlægge at rejse i 2023 og være enten den primære beslutningstager eller være involveret i beslutningsprocessen for rejsen. Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i februar 2023.

**Mest anbefalede destinationer for landskab i Europa af globale rejsende på Booking.com

  1. Edinburgh, Storbritannien
  2. Prag Tjekkiet
  3. Porto, Portugal
  4. Lissabon, Portugal
  5. Venedig, Italien

Foto: Pixabay (Venedig Canal Grande)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *