Rejsebrev: En hilsen fra Hanoi

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Velkommen til Vietnams hovedstad som byder på en vild blanding af tætpakkede gader, små luftlommer og spændende kulturelle oplevelser. Det er sjældent, at man kommer til at kede sig. Derudover skal I også med væk fra det elskværdige inferno og se nærmere på Halong Bay.

Trafikkaos eller en symfoni?

Man kan ikke undgå det. Høre dem. Lugte dem. Se dem. Motorcykler og scootere er overalt i Hanois gader. De parkerede motorcykler fylder alle fortove, så man bliver tvunget til at gå i kanten af vejen med vished om, at motorcyklen bagfra måsle ikke undviger, og at man det næste øjeblik nok ikke er til mere. Utroligt nok så går smyger de sig uden om en. En efter en. Det gav en smule selvtillid, og herefter fandt vi langsomt teknikken for at krydse gader og fik et mantra “bare gå, bare gå” og “de går, vi går med”. På den måde kunne trafikanterne se os, undvige og pludselig virkede hele det trafikal anarki som en sær form for symfoni, hvor alle tog hensyn og flettede ind.

Det gamle kvarter

Som udgangspunkt for vores opdagelser slog vi os ned i det gamle kvarter, der samtidigt ligger rimeligt meget i centrum med gågader som bonus. Desværre var der en klar tendens til på vores overnatningsteder, at der var fugt i de gamle bygninger, så vi endte med at flytte hele to gange for at finde et værelse uden svamp i loftet. Tilbage til kernen: I det gamle kvarter findes mange interessante byggerier fra Vietnams tid som Indokina, der klart leder tankerne over på de tidligere, franske koloniherrer. Dette har også smittet af på madkøkkenet således, at man udover den altid populære phở-suppe kan finde fyldte baguettes, også kendt som bánh mì. Begge er et must.

Lantern Lounge

Bortset fra disse små madboder, der typisk vokser helt ud på gaden med plasticstole, så fandt vi flere lækre restauranter blandt andre, Lantern Lounge, med en fed indretning samt Jealus cafe, der bød på nærende, veganske retter. I gåafstand fra det gamle kvarter kan man tage en hyggelig slentretur rundt om Skildpaddesøen, trække vejret og måske tilfældigt komme forbi en gruppe ældre mennesker igang med taichi eller en livlig badmintonkamp. Det er ikke et særsyn. Hanoi byder derudover på en del museer f.eks. Vietnam Museum of Ethnology, hvor man lære mere om Vietnams 54 etniske gruppet, og har man lyst til at dykke ned i historien eller måske finde sin indre kommunist frem, så er Ho Chi Minhs mausoleum åbent de fleste dage.

Skildpaddesøen

Halong Bay

En af de mest populære ture fra Hanoi er at komme til Halong Bay for at se nærmere på de unikke, UNESO-beskyttede limstensklipper. For at spare lidt i bugettet besluttede vi os for at tage på en dagstur derud, og det var lidt af en blandet oplevelse. Turen bar i hvert fald præg af, at der blev sparet lidt hist og pist. F.eks. var der et souvenirstop undervejs til båden, maden var under det generelle niveau og så havde vores guide, Candy Kenny, lidt svært med det engelske. Derudover viste det sig, at det at vælge en populær destination var lig med totalt turistprop, hvor alle bådene sejlede samme rute, og alle gæster lavede præcis det samme.

Det absolut bedste ved turen var at få inspiceret Halong Bay ved selvsyn, sidde på dækket, sejle rundt i bugten og nyde en dejlig, frisk søbrise. Dertil inkluderede vores dagstur en time i nogle ret brugte kajakker, men trods den noget korte kajaktur, var det nok det bedste selv at kunne padle igennem små åbninger til beskyttede laguner. Halong Bay var flot, men ikke nær så overvældende, som vi havde læst og fået fortalt.

Det samlede indtryk af Hanoi er, at det er en storby med gode muligheder for at få en masse specielle, kulturelle oplevelser, spise god mad, men hvor man også får testet sin frygt for motorcykler og får udsat sin lugte- og høresans for lidt forurening. Et elskværdigt inferno.

I næste rejsebrev kan I glæde Jer til at komme med ud på vandretur i Mai Chau samt besøge nogle af verdens største grotter i Phong Nha.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *