Krydstogt i Caribien, del 3

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Så er det blevet tid til tredje og sidste del af min rejsebeskrivelse, “Krydstogt i Caribien”. I sidste del tager jeg jer med til Mexico og Playa Del Carmen. Derudover, selvfølgelig lidt tips, tricks og priser.

Dag 8: 12 timer på Cozumel og Playa Del Carmen, Mexico

Vi havde egentlig valgt at tage Mexico på egen hånd, men om bord på båden blev vi enige om, at det faktisk ville være billigere, at tage på en guidet tur rundt. Vi lagde til på øen Cozumel tidligt om morgenen i den flotteste solopgang og herfra blev vi sejlet over til Playa Del Carmen. En tur på små 45 minutter i høj sø, som man siger.

Herfra gik turen til Blue Venado Beach Club som er en privatejet strand. Vi har i løbet af vores tur set mange rigtig lækre strande og områder, men det her område var noget helt specielt. Der var for det første ikke andre mennesker end os, så vi havde hele området for os selv. Der blev serveret mexicansk frokost med lækre drinks.

Afslapning på Blue Venado med en kold Piña Colada

Efter 4 timers rent afslapning på Blue Venado kørte vi tilbage til Playa Del Carmen og herfra var vi på en guidet tur rundt i byen med Tequila smagning, mexicansk mad, kaffe, chokolade og shopping. Efter 10 timer i Playa Del Carmen var dagen nu ved at være slut og det var snart på tide, at vende tilbage til Costa Deliziosa.

Tequila smagning
Guidet tur rundt i Playa Del Carmen

Den sidste aften ombord på et krydstogt er meget specielt. Aftenen blev brugt med gode drinks i baren og afslutningsgalla i hovedrestauranten. Til middagen var der underholdning fra både tjenere, eventpersonale og derudover kiggede kaptajnen også forbi og gav et glas champagne samt dessert for at sige “tak for turen”.

Efter 10 dage på cruise rundt i Caribien var det desværre snart tid til at bytte hvide sandstrande, daglige svømmeture og +25 grader ud med det kedelige danske vintervejr.

Dette var mit første krydstogt, men bestemt ikke det sidste. Det er en helt fantastisk måde, at rejse på. Flere af stederne er steder jeg sagtens kunne forestille mig at besøge igen Mht. rederiet rejste vi med Costa Cruise og jeg kunne sagtens finde på at vælge dem igen. De udbyder mange fantastiske ture, er utrolig professionelle og generelt en meget høj standard ombord.

Vi har selvfølgelig oplevet mange andre ting, men dette er tips og idéer til, hvad jeg vil anbefale dig at se. Både hvis du er på krydstogt – men også hvis du på et tidspunkt vælger at besøger et af stederne på egen hånd.

En af de mange solopgangeDen samlede pris:

Totalt kostede turen lige omkring 26.000 dkk (for 2 personer). Dette var inkl. Helpension på båden, kahyt, skatter og afgifter, flybilletter og en overnatning i Fort Lauderdale. Dertil kommer der så lommepenge samt div. udflugter, men det er jo noget man helt selv kan styre.

Bestiller man krydstogtet i god tid kan man få nogen helt fantastiske priser og det samme gælder selvfølgelig med flybilletterne.

Gode tips, tricks og informationer om krydstogt

  • Sæt dig ind i destinationerne hjemmefra og find ud af hvad du gerne vil se og hvad der bedst kan svare sig. Turene som krydstogtselskabet udbyder er ofte meget dyre og man kan spare penge ved at klare det på egen hånd.
  • Skibet er kontantløst (ved ikke om det er gældende for alle skibe, men i vores tilfælde var det kontantløst). Når man checkede ind fik man et personligt kort (nøglekort) med billede. Dette fungerede også som betalingskort over alt på skibet. Kortet er tilknyttet din konto (man opsætter det selv) og ved afslutning på turen får man regningen.
  • Alt mad om bord er inkluderet i prisen. Derudover er kaffe, the, juice og vand også med i prisen. Ønsker man drinks kan man før rejsens begyndelse tilkøbe div. pakker. Igen, overvej hvor meget i er på båden i løbet af jeres rejse. Øl og drinks er ikke særlig dyrt og koster det samme, som hvis du købte det herhjemme (faktisk næsten billigere) – men smager en del bedre når du sidder på soldækket i 30 grader 😉
  • På vores skib var morgenmad og frokost serveret som buffet. Aftensmaden blev serveret som små retter. Der var altid 2-4 forskellige forretter, tapas, hovedretter, desserter, oste, salater mm. at vælge imellem, så man gik bestemt ikke sulten i seng og maden var helt utrolig lækker.
Welcome Gala dinner menu
  • Tag en kahyt med balkon. Det er rart at man kan sidde og slappe af på sin egen balkon og nyde udsigten med musik i ørerne.
  • Tag den sene aftensmad hvis i ønsker at tage på ture når I er i havn. Vi kunne vælge imellem mad kl. 18:00 eller 21:00. Flere af dagene sejlede vi først kl. 20, så skulle vi ha’ spist kl. 18 havde vi misset to timer man kunne ha’ brugt på en destination.
  • HUSK pas når du forlader skribet for at gå i land på en destination.
  • I løbet af et krydstogt foregår der dagligt mange forskellige aktiviteter. For at holde dig opdateret om dette, får du dagen før en “avis” ombord. Heri er der oplyst hvilke tidspunkt og bus du skal møde, hvis du har tilmeldt dig en tur, dresscode til aftensmaden, vejrudsigt, information om næste destination mm.
  • Mht. dresscode – i løbet af vores tur havde vi både Galla, Captains Dinner, White Night, Italian night og Caribbean night, så sørg for at pakke den store kuffert med tøj. I løbet af et krydstogt kan man nemt komme til at skifte tøj 2-3 gange i løbet af en dag, så sørg for at evt. at pakke noget tøj der kan matches. Generelt er dresscoden ombord ikke streng, dog er der visse aftener ombord hvor de helst ser, at man klæder sig pænere på – feks. Galla.
  • I dagtimer er shorts og t-shirt oftest passende i restauranterne og i aftentimerne ser de helst, at det er lange bukser til mænd samt kjole/nederdel/bukser til kvinder.

Jeg håber, at jeg har fået givet jer et indblik i, hvordan et krydstogt er sammensat. Hvis der er nogen spørgsmål er du mere end velkommen til at smide en besked eller en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *