Rejsebrev: Jorden rundt på 90 dage – De første to uger

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Min jordomrejse er startet og jeg har nu været afsted i 16 dage. Jeg har besøgt Barcelona og Madrid, og jeg befinder mig nu i Santiago i Chile.

Spanien

4. februar rejste jeg afsted til Barcelona fra Billund. Turen foregik med det spanske lavprisselskab Vueling. I Barcelona boede jeg i en AirBnB i området Gloriés sammen med to venner, som vi hver havde betalt cirka 80 euro for.

Vueling i Billund Airport.

Efter tre dage gik turen videre til Madrid. Mellem de to spanske metropoler er der mange muligheder for transport. Både fly og tog er billige, da der er stor konkurrence begge steder, efter en liberalisering af de spanske toglinjer. Air Europa, Iberia og Vueling har alle flere afgang i begge retninger, og med tog er der mulighed for at køre med spanske Renfe, franske OuiGo eller italienske Iryo. Vi havde valgt Renfe, der var den billigste løsning på dagen og kostede cirka 14 euro.

I Madrid boede vi en uge i en AirBnB, som vi gav 140 euro for hver. Vi boede i Lavapies, der er en spændende bydel. Området kan dog også godt være en smule usikkert om aftenen, og vi var også så uheldige at få vores telefoner stjålet en af aftenerne. Generelt føler jeg mig dog meget tryg i Madrid og har aldrig haft en dårlig oplevelse før.

I de 9 dage jeg var i Spanien brugte jeg i alt 5.030 DKK.

Chile

Efter 9 dage i Spanien var det tid til at rejse til Chile. 13. februar startede dagen tidligt og første stop var Bogotá i Colombia. Jeg havde valgt at flyve med Avianca. Herefter gik turen til Santiago de Chile, der ligger seks timer syd for Bogotá i fly.

Avianca i Madrid Barajas Airport.

Den første uge i Chile boede jeg lokalt. Jeg har en ven, der er født og opvokset i Chile, og hendes familie havde tilbudt mig at bo ved dem den første uge. Her fulgte jeg deres hverdag og fik boostet mine spanske sprogkundskaber, i deres hjem 30 kilometer syd for Santiago. Jeg skulle ikke betale for at bo ved dem, men inviterede dem til gengæld ud og spise den sidste dag hos dem.

I anden rejseuge brugte jeg samlet 1.858 DKK.

Kommende planer og budget

I næste uge rejser jeg til det centrale Santiago, hvor jeg skal bo på et hostel i bydelen Providencia. Her står den på byvandring, museumbesøg og planlægning af min tur til Patagonien.

I de første 16 dage af min rejse har jeg i alt brug 6.888 DKK. Dette svarer til et dagligt forbrug på 431 DKK, som er et godt stykke under mit daglige budget på 679 DKK. Chile er dog den billigste destination på min jordomrejse, og det er derfor nødvendigt at holde forbruget lavt her, så jeg har penge tilbage i USA og Japan.

I kan følge min tur her på InsideFlyer i løbende artikler og på min instagram @magnuslonfeldt.

Dette rejsebrev er nummer to i rækken om min jordomrejse. Du kan læse første rejsebrev her, der omhandler planlægningen af turen.

Skærmbilleder fra greatcirclemap.comHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

    • Magnus Lønfeldt siger

      Hej Richard. Beløbene i artiklen (budgetter/forbrug) er eksklusiv flybilletter, men inklusiv overnatninger, transport, ture, mad etc. Er du interesseret i at læse om planlægningen af turen og hvad de forskellige flyture har kostet, kan du læse det første rejsebrev her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *