Rejsebrev: Et kort stopover i Auckland

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.


Slut med Sydøstasien. 2,5 måneds rundrejse i Thailand, Myanmar, Vietnam og Cambodia er nu slut. Så med maven fyldt af nudler og forårsruller og et utalt af uvurderlige oplevelser, satte vi kurs mod det eksotiske Fransk Polynesien. Men grundet mangel på flyvninger måtte vi bruge et par dage i Auckland, og det var jo ikke et helt forfærdeligt sted at ende.

Vi steg ud ad flyveren godt jetlagged efter en lang natteflyvning fra Bangkok via Sydney. Selvom vi havde glædet os til at se lidt nærmere på den New Zealandske storby, kunne vi simpelthen ikke få os selv op i sightseeing mode lige til at starte med. Derfor smuttede vi direkte til vores Airbnb-vært uden for centrum. Til en “forandring” stod aftensmaden på nudler og ris.

En rolig storby

Det var lidt af et chok at komme fra Asiens mylder og så skulle vænne sig til et velorganiseret bymiljø, hvor der var rent og pænt kombineret med en lidt lavere befolkningstæthed end Bangkoks gader. Vi nød den friske luft, og det at kunne sætte sig ind i et tog, der rent faktisk afgik og ankom til tiden.

Planen for at se omkring var ikke at have nogen plan. Vi tog den på gefühl. Et af de steder vi kom forbi var Albert Park. Parken ligger helt centralt i gåafstand fra CBD (Central Business Disctrict) og her kan man lukke storbyen ude på græsplænen og nyde synet af det gamle victorianske springvand. Her færdes mange studerende og uden for normale arbejdstider søger mange her til for at læse og træne. Det er også et godt sted at beskue new zealanderenes umiddelbare, lette tilgang til livet.

Tæt vandet

Auckland ligger ud til en ret stor bugt med en masse havne at besøge. En mulighed er blandt andet at tage med de offentlige færger for at få et kig ind på selve byen fra vandsiden. Nede ved vandet ligger også Waitemata Habour, der på mange måder er Aucklands pendant til Darling Habour i Sydney. En havn med store og små både, som ligger klods op ad en moderne havenpromenade med fine restauranter og cafeer. Det er perfekt til en slentretur om aftenen, måske med et glas rose til at nyde udsigten. Derudover ligger der et søfartsmuseum lige ved siden, som er en stor oplevelse at besøge, hvis man har en lille sømand i blodet. Da vi besøgte Waitemata Habour, var vi også så heldige, at det legendariske krydstogsskib Queen Mary 2 lå til kajs.

Oplevelser til næste gang

Vi gjorde alt, hvad vi kunne for at holde forbruget nede eftersom, at priserne var ret meget højere. Så det ledte automatisk til, at der var en del aktiviteter, som vi gik udenom i denne omgang. Skulle vi være så heldige at lægge vejen forbi en anden gang vil vi rigtig gerne op i toppen af Sky Tower eller lege Gandalf i Hobbitrup.

Nu venter en kort flyvetur ud til Fransk Polynesien. Nu kan vi næsten heller ikke komme længere væk fra Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *