Rejsebrev: Magisk Airbnb i nordøst Brasilien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Elsker du eventyr, kite-surfing og bounty strande? Så er dette Airbnb i Jericoacoara, Brasilien lige noget for dig!

Helikopter, fly og transfer i en Hilux, eller bådtransport er blandt mulighederne for at komme til dette Airbnb, som ligger omtrent 280 kilometer nordvest fra den Brasilianske storby Fortaleza. Vi valgte imidlertid et noget mere besværligt transportmiddel, som blot gjorde, at vi blev klogere. 3 uger forinden havde vi nemlig lejet en jeep, og kørte på roadtrip i det nordøstlige Brasilien (noget som forresten kun anbefales, til folk med indgående kendskab til Brasilien, sproget og kulturen). I denne jeep satte vi kursen fra Barra Grande mod dette Airbnb – en tur på normalt 3 timer. Regionen havde dog haft en usædvanligt våd regnsæson, og de fleste veje var derfor blot kratere, hvilket øgede rejsetiden til 7 timer.

Ruten tog os fra både asfalterede veje, gennem grusveje, og til sidst på to striber sand, igennem skov, hvor vi selv måtte rydde krat og grene for at komme igennem (tak til Google maps for det), før vi til sidst kørte den sidste kilometer på stranden og ankom til en sandt paradis!

Det sidste stykke ud mod Airbnb’et

Vi gav omtrent 550 kroner per nat vi boede i huset, som har en enkelt dobbeltseng, samt et værelse med 2 enkeltsenge. Desforuden serveres der morgenmad hver morgen, lavet af husets kogekone, som samtidig gør værelserne rene, alt imens man spiser morgenmaden. En service i en klasse, der ikke normalt hører et Airbnb til!

Huset er ejet af franske Romain, som ligeledes bor på et værelse i huset. Desuden huser strand-ejendommen en kite-surf skole, hvor man kan få særdeles gode priser, når man i forvejen bor der. Vi udnyttede derfor chancen for at lære at surfe, når vi alligevel var i området.

Et af værelserne. Begge værelser har direkte udsigt til havet.

Den kæmpemæssige træhytte, emmer af den surf-kultur som huset er bygget op omkring. Der er dekoreret med surfobjekter, samt diverse ting der er fundet på stranden, hvilket virkelig sætter stemningen når man bor der. Hytten er bygget en kende utæt, hvilket egentlig er super behageligt, da det oftest er utroligt varmt på disse kanter. Afløbet i brusekabinen er også blot nogle huller boret i gulvet, ligesom vandet til at bade i, er med mest tryk på om aftenen. Den simplistiske stil, er helt fantastisk udført, og minder en om at man er et sted, hvor blot de færreste kommer i løbet af deres liv.

Verandaen på øverste etage af træhytten

Til trods for de simplistiske og afsides elementer, har huset wifi i en udholdelig hastighed, ligesom der ligger et lille bitte supermarked på den anden side af sanddynen ved siden af hytten. Der er ligeledes massere af liv på stranden, da flere hundrede fiskere hver dag stævner ud i deres joller herfra. Desuden er hytten blot få kilometer fra et af verdens mest populære site-surf steder.

kite-surfere i solnedgangen ved siden af hytten

Romain, eller Roms som han foretrække at blive kaldt, var under hele opholdet utroligt nærværende, og spurgte hver dag ind til vores planer, og hjalp os til at komme i kontakt med billige og troværdige mennesker, til at tage os med på ture i området. Turene man kunne komme på, var alt fra udflugter på hesteryg, til mere actionprægede køreture på quads, samt dagsture til Vila de Jericoacoara, hvor de fleste af turisterne opholder sig.

Træhytten set udefra.

Det var samtidig super behageligt at bo et par kilometer fra Vila de Jericoacoara, da der er fest og farver i gaderne – hver nat. I kontrast til den nærliggende by, var alt vi kunne høre, skvulpene fra bølgerne på stranden som lå blot 15 meter fra verandaen, når mørket faldt på.

Morgenmaden serveres fra køkkenet på første sal, hvor der altid er frisk frugt, eller mulighed for at købe en øl/drink senere på dagen.

Drømmer du dig selv væk til det idylliske strandhus kan du se det her, eller skrive direkte til Romain på [email protected]

Du kan endda få 10% rabat på opholdet, ved at nævne at du har set det i InsideFlyer’s artikel, når du booker!

Barrinha kiteschool samarbejder ikke længere med Airbnb, men det er stadig muligt at booke direkte hos dem.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *