Rejsebrev: Tips og billeder fra bådtur til Galapagos

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Galapagos er et unikt sted, en drømme destination hvis man er til ”Wild Life” og i bund og grund helt spektakulært. Her er et lille indsigt i hvordan vi lavede vores tur og fik set; Pukkelhvaler, Spækhuggere, fuglen med de blå føder, kæmpe skildpadder, sæler, rokker, varaner, hajer og meget mere.

Det første man skal vide om Galapagos, er at det er en større øgruppe end de fleste forventer, og logistikken mellem øerne forgår med både. Det kan være svært at nå alle øer og se det hele. Vi havde planlagt at være på Galapagos i 8 dage. I de 8 dage ville vi bruge cirka 5-6 dage på et sejle og så se hovedøen (Ayora) med dens strande, Darwins research center osv., resten af tiden.

Da hele Galapagos er et stort beskyttet naturreservat, som heldigvis bliver taget meget alvorligt af den Ecuadorianske regering. Dette betyder at der kun er 80 både der har licens til at sejle mellem øerne på de såkaldte ”cruises”.

Vi bookede et 6 dages, på båden Aida Maria (Se forsidebilledet), som var i kategorien luksus.

Det var en “alt inklusiv båd”, med plads til 16 gæster. Båden havde rigtig fine faciliteter med private kahytter, som var inklusiv bad og toilet. De havde også godt snorkeludstyr. Et stort plus var de tilhørende gummibåde, som gav unik mulighed for at komme til områder, der kunne måtte besøges fra vandet. Vi havde også en god guide, der havde en fantastisk forståelse for bevarelsen af Galapagos og dyrelivet på øerne.

Programmet

På Aida Maria, kom vi i land på 4 øer. Programmet var fint sat sammen, så der dagligt var mellem 3-4 aktiviteter der typisk startede mellem klokken 05:00-06:00 om morgenen, f.eks. trekking på en vulkan, Gummibådstur for at se dyr og en eller 2 snorketure.

Dyrelivet er bare unikt på Galapagos, de dyr der har overlevet landskabet bestående af Vulkanøer midt i Stillehavet, har udviklet sig i natur, farver og overlevelse på deres helt egen måde. Meget få steder på kloden kan man også komme så tæt på dyrene på deres hjemmebane.

Tips

  • Når man skal booke cruise, er der flere måde at gøre det på, og det kan virke en smule uoverskueligt hjemmefra, men det er absolut ikke umuligt. Her er et par tips der virkede godt for os.
  • Vær fleksible på sine datoer, dvs., planlæg gerne med lidt ekstra dage, hvis muligt for at få den rigtige tur.
  • Overvej hvilke øer man vil se, da ruter på forhånd er defineret af regeringen, så er det nemt at finde frem til hvilke øer og cruise der er relevant. Øerne er meget diverse og giver alle forskellige ting og dyr, derfor brug gerne tid på at sætte sig ind i hvilke øer der appellere mest.
  • Cruises børser på nettet, er gode til at få et overblik, men vær opmærksom på at priserne ændre sig, og bliver billigere jo tættere man kommer på afrejsen. Et tip er at skrive til flere skibe, og handle lidt med dem på forhånd.
  • Den billigste måde er at have is i mave og tage af sted uden noget booket. Alt kan arrangeret fra hovedøen Ayora, dog med risiko for at den rigtige tur er udsolgt.

Billederne

Her er en lille billedeserie fra turen, hvor de helt specielle dyr, som kun findes på Galapagos.

En klassisk Galapagos kæmpe skildpade, fundet på hovedøen Ayora.
En stor Marine liguan sammen krappe (Sally lightfooted crap), fundet på øen Fernandina.
En solbadene Flamingo, fundet i et af de få sumpområder, på øen Isabella.
En stor spækhugger, der er i gang med sin morgenmad (en skildpadde), flankeret af sultne fregatfugle, der håber på rester. Fundet ud for øen Fernandina.
Tæt på en Marine liguan.
En søløvemor med nyfødt unge på ca. 10 dage, fundet på Øen Fernandina.
Den blåfødet sule, med nyfødt unge, set på øen Seymor Norte.

Skrevet af Anders Bjørbæk Nielsen  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *