Rejsekøb storhitter på nettet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Køb af rejser er danskernes favoritdisciplin på internettet.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra DIBS om danskernes e-handelsvaner. Over halvdelen af købene på nettet går nemlig til ferier og transport, og det er der mange gode grunde til, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.
Danskerne er vilde med at handle på internettet. De seneste fem år er e-handlen vokset 70 pct., og bare i 2016 brugte danskerne hele 20 pct. flere penge online end i 2015. Samlet udgør den danske e-handel nu 70,4 mia. kroner, lyder det i opgørelsen fra DIBS’ årlige rapport om e-handel.

Når spørgsmålet falder på, hvad pengene så bliver brugt på, udgør kategorien ’Rejser’ hele 53 pct. af danskernes e-handelsforbrug. Det er der flere gode forklaringer på, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmark Rejsebureau Forening udtaler:

Rejsebureauerne var hurtige til at flytte en stor del af handlen over på nettet, og de er lykkedes med at skabe et trygt univers for forbrugerne at færdes i. Når kunder handler rejser på nettet, er al den nødvendige information tilgængelig for at gøre en oplyst handel, og det kan foregå i forbrugernes eget tempo. Samtidig er rejser en vare, som ikke kræver en tur i prøverummet, og det er bekvemt, at de nødvendige papirer er klar til download med det samme

Fra 2015 til 2016 er rejsernes andel af danskernes e-handel gået fra 50 pct. til 53 pct., således at rejsehandlen nu har en omsætning på 37 mia. kr. online.

Opdeler man danskernes rejsebudget, er det pakkerejserne, der fylder mest med 36 pct. – svarende til 13,3 mia. kroner – af det samlede rejseforbrug. Pakkerejserne er faktisk den største enkeltstående e-handelskategori i hele undersøgelsen, og resultaterne viser, at særligt de ældre generationer er stærkt repræsenteret her.

Lars Thykier slutter af med:

Det kommer ikke bag på mig. Foruden en rejse får forbrugeren nemlig også en stor sikkerhed med, når fly og hotel m.m. købes samtidig. Så har man købt en pakkerejse og er dermed beskyttet af pakkerejseloven. Det giver den rejsende en tryghed, hvis noget skulle afvige fra feriens plan. Denne sikkerhed ved vi er af stor betydning for mange rejsende, der er ude over den første ungdomHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *