Rejseraportage: Kom med ud at flyve i disse corona tider

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Mange savner det at kunne rejse. Måske er det ferien eller besøget til noget familie. Det kan også være forretningsrejsen som savnes. Et af InsideFlyers medlemmer har været på en flyrejse og fortæller i dette rejsebrev, hvordan det er at rejse igennem mennesketomme lufthavne i disse corona tider.

Jeg har været ude at flyve igen! Det er ret begrænset hvor man kan flyve hen i øjeblikket. Egentlig er der kun en realistisk mulighed: Aalborg.

Læs også: Se den mennesketomme lufthavn

Vi var på morgenafgangen i tirsdags kl. 6.30. Det lyder underligt, men jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst havde glædet mig så meget til at komme ud at flyve!

Surrealistisk oplevelse i Københavns Lufthavn

Det hele var en ret surrealistisk og Palle-alene-i-verden-agtig oplevelse. Ved ankomst i lufthavnen var den “normale” indgang lukket. Jeg troede allerede at de måske havde annulleret flyet. Men ind-/udgangen ved taxaholdepladsen var heldigvis åben. Det hele var så tomt, så tomt.

En tom terminal 3 i Københavns Lufthavn

Kun en indcheckningsskranke var åben og den skulle ma altså lede efter. Fast Track og lounge var selvfølgelig heller ikke åbne. Indgangen til security området var derimod MEGET åben. Man kunne bare gå igennem uden at scanne boardingpass.

Der var ikke kø eller nogen andre i sikkerhedskontrollen.

Der var nærmest ikke et øje i hele lufthavnen.

Mennesketom lufthavn – normalt mange rejsende i dette område op mod C-fingeren.

I gateområderne kunne man kun sidde på hver anden stol. Halvdelen af stolene var blokeret med gul tape. Ikke at det var et problem. Der var alligevel ikke nogen der ville sidde ned.

Kun 12 passagerer skulle med til Aalborg.
Ingen sad ned i gaten og der var spærret således at der var en plads imellem alle.

Der var i alt 12 (tolv) passagerer på vores afgang. Vi havde forhåndsvalgt sæderne 1D og 1F. Sæde 1D (i lighed med 1C) havde et “Do not occupy” skilt. Men det havde åbenbart ikke nogen betydning og vi blev ikke bedt om at flytte.

Turen blev fløjet af Nordica for SAS og vi var ca. 30 minutter i luften. Jeg kunne ikke mærke den store forskel på flyet til som det plejede at være. Der var dog ingen kaffe-/teservering. Ved ankomst gik det hele ret hurtigt. Vores kuffert rullede forbi os da vi var steget ud og var i bagagehallen før vi kom der. Det kunne jeg egentlig godt vænne mig til. 

Ankomsten til Aalborg – bagagen kom før ud end vi gjorde.

Retur til København

Torsdag aften gik turen så hjem igen. Aalborg lufthavnen var også helt tom. En af security vagterne sagde dog, at han synes han kan mærke der kommer lidt flere passagerer igen og at det går opad. Jeg håber han har ret!

Også alt i Aalborg var lukket ned og spærret af.

Gateområdet var adskillet fra cafeen og duty free shoppen med en trævæg. Men der var gratis vand og kaffe. Det kunne jeg også godt vænne mig til!

Mens vi sad og ventede, landede flyet fra København. Jeg talte 48 passagerer der forlod flyet. Det var der noget af en opsving! På vores eget fly var der 36 passagerer med. Vi havde igen reserveret 1D og F og igen havde 1D et “Do not occupy” skilt. Denne gang måtte vi ikke bruge det. Jeg spurgte, hvorfor systemet så havde givet lov at vælge dette sæde. Svaret var, at der ikke var helt styr på det hele endnu og tingene var lidt forvirrende. Kan man sådan set godt forstå.

Det bliver spændende at se hvad “the new normal” bliver. Er der andre der har været eller snart skal ud at flyve igen?

Alle billeder brugt efter aftale.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Must-have sommergadgets - op til 50% rabat.

Kommentarer

  1. K. siger

    Fin beskrivelse med Billeder! Må virkeligt have været en oplevelse til scrapbogen.
    Jeg er på vej til Canada lige så snart rejsevejledningen ændres. Så jeg er interesseret i at vide om der var helt lukket i SAS loungerne? Jeg er *G.

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      SAS Loungen er helt lukket ned i øjeblikket. EU’s rejsevejledning er lige blevet opdateret og anbefaler ikke nogen rejser til/fra EU lande før medio juni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *