Få gode rejsetips fra Danmarks mest berejste

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er mange måder, man kan måle hvorvidt man er ”rigtig berejst”. I De Berejstes Klub har man valgt at tælle hvor mange lande man har besøgt i mindst 24 timer. Antallet af lande skal svare til ens alder, så hvis man er 57, skal man have besøgt mindst 57 lande i 24 timer. Da vi alle bliver et år ældre hvert år, skal man hele tiden holde sin rejseaktivitet i gang – i modsætning til Eventyrerens Klub, hvor man blot skal have lavet nogle eventyrlige rejser på et eller andet tidspunkt.

I dag har De Berejstes Klub 489 medlemmer, der alle har været i lige så mange lande, som de er gamle. Hele 69 medlemmer har endda været i mindst 100 lande og behøver ifølge klubbens vedtægter ikke mere at besøge nye lande; men i praksis kan de jo ikke lade være og fortsætter med at besøge nye lande.

Alle 193 medlemslande i FN tæller ifølge vedtægterne som et land. Desuden har man valgt, at medregne Kosovo og Taiwan, som af politiske årsager ikke er medlem af FN. Kun to medlemmer har besøgt samtlige 195 lande, men flere er på vej.

Klubben blev stiftet i 1996 af Ole Egholm, som i dag er direktør i Dansk Brancheanalyse, der blandt andet laver analyser af den danske hotelbranche. I forbindelse med klubbens 20 års jubilæum i 2016 blev der lavet et film om De Berejstes Klub, som kan ses her:

Der blev også udgivet et hæfte, som omhandler klubbens tidlige historie og forskellige måder at rejse på. Se jubilæumshæftet her .

Der er ingen ”rigtige måder” at rejse på og alle medlemmer har deres egen måde at rejse på. Nogle rejser for få penge, mens andre går efter luksusferier. Et enkelt medlem, Torbjørn Pedersen, er i færd med en rejse til alle lande – helt uden at bruge fly. Torbjørn er ved at have besøgt samtlige lande i Afrika og er nu oppe på 125 besøgte lande.

I klubben er der stor udveksling af rejsetips, så hvis man skal til et lille afrikansk land, så er der altid et medlem, man kan spørge om råd. Nogle medlemmer er eksperter i at finde billige flybilletter. Klubben udgiver også et klubblad kaldet Globen fire gange om året, hvor man kan finde artikler om medlemmernes rejser. Hvis man ikke opfylder optagelseskravene, kan man stadig få bladet ved at melde sig ind som ven af De Berejstes Klub.

I 2005 stiftede 50 medlemmer af klubben Café Globen ApS, som er Danmarks første rejsecafe, hvor ikke-medlemmer kan møde andre rejsende og høre rejseforedrag op til tre dage om ugen. Her kan man altid få rejsetips, mens man nyder en af de mange øl på fad og flasker. Caféen drives udelukkende af frivillige ulønnede bartendere, der alle har rejser som passion. En gang om ugen udsendes et nyhedsbrev, som omtaler de kommende begivenheder, der foruden foredrag også omhandler for eksempel vinsmagninger, forró dans og rejsequizzer.

Man kan læse mere om klubben og optagelseskriterierne her.

hjemmesiden kan man også søge en masse rejseinformation skrevet af medlemmerne og læse tidligere numre af GlobenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *