Restaurant Ansvar på Scandic Spectrum modtager Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der var stor glæde i teamet, da Restaurant Ansvar på Scandic Spectrum, som den første Scandic restaurant nogensinde modtog Det Økologiske Spisemærke i sølv under Økologisk Landsforenings Inspirationsdag 2022.

Scandic er kendt som Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde og har det sidste år modtaget en række økologiske spisemærker i bronze på hoteller over hele landet. Men i går modtog Scandic det første økologiske spisemærke i sølv på Restaurant Ansvar – Greenery Lab, der ligger på toppen af det nyopførte Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge.

Bord på Restaurant Ansvar på Scandic Spectrum. Foto: Scandic / PR

Sølvmærket markerer, at restauranten nu serverer 60-90 % økologi, og det er en stor sejr både for restauranten og ikke mindst for Danmarks største hotelkæde, fortæller F&B Direktør i Scandic Danmark, Karsten Felvang Nielsen:

Vi har nået en vigtig milepæl ved at opnå det økologiske spisemærke i sølv på Restaurant Ansvar. Ansvar er på mange måder en foregangsrestaurant og laboratorium for alt det vi gerne vil, når det kommer til mad og drikke i Scandic, og sølvmærket er et vigtig skridt i den rigtige retning. Jeg er virkelig stolt af, at Ansvar har opnået sølvmærket og af teamets ambitiøse arbejde med økologi, men samtidig er certificeringen også et vigtig pejlemærke for, hvor vi på vej hen i Scandic.

Karsten Felvang, F&B Direktør i Scandic Danmark.
Sølvmærket til Restaurant Ansvar. Foto: Scandic / PR

I restaurantteamet er man også stolte af certificeringen, der bl.a. er resultatet af et ambitiøst arbejde med at finde de helt rigtige leverandører og turde udfordre dem:

Vi er virkelig stolte af, at vores arbejde med økologi har givet pote. Økologitanken er en afgørende del af Ansvars DNA, og derfor betyder det virkelig meget for os modtage spisemærket i sølv. Økologi fylder enormt meget i vores daglige arbejde, og vi tager konstant stilling til de råvarer, vi serverer. Vi kender vores leverandører rigtigt godt og udfordrer dem gang på gang, når det kommer til økologi. Det betyder, at vi i dag kan prale af, at vi kan serverer 60-90 % økologi, og det er hele teamet så stolte over.

Lucas Winther, Restaurant Manager.

I Økologisk Landsforening er man også glade for at den første Scandic restaurant har modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv:

I Økologisk Landsforening er vi rigtigt stolte over at en så stor kæde som Scandic har valgt at prioritere økologi. De har gjort snak til handling og kan være stolte af at alle hoteller har det økologiske mærke i bronze, og at Ansvar som den første Scandic restaurant har spisemærket i sølv. Vi vil gerne opfordre alle til at støtte op om arbejdet med økologi og bakke op om de steder, der har spisemærkerne.

Torben Blok, Markedschef i Økologisk Landsforening.

Om Det Økologiske Spisemærke i sølv

Det økologiske spisemærke i sølv er et statskontrolleret bevis på, at andelen af de indkøbte føde- og drikkevarer er 60-90 % økologiske. Økologitanken bygger på en idé om, at produktion af fødevarer skal tage hensyn til jordens naturlige systemer, og at bæredygtig produktion af fødevarer ikke må påvirke klima, biodiversitet eller naturens ressourcer negativt. Økologiske råvarer indeholder derfor ikke pesticider, men fokuserer på bedre dyrevelfærd, plads til naturen og respekt for miljøet. Det Økologiske Spisemærke kontrolleres af Fødevarestyrelsen og findes også i bronze (30-60%) og guld (90-100%).

Læs mere om økologi på Økologisk Landsforening: https://okologi.dk/viden-om-oekologi/

Forsidefoto: Scandic / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *