Ryanair forhandler med piloter og skærper igen bagageregler

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ryanairs irske piloter på vej mod den første overenskomst, samtidig med at Ryanair skærper bagagereglerne, så der kun er inkluderet et lille stykke gratis bagage på de billigste billetter.

Efter pilotstrejker hos Ryanairs piloter i Irland, Belgien, Holland, Sverige og Tyskland har Ryanair nu lavet en aftale med fagforeningen Fórsa, der repræsenterer op imod 100 af selskabets 350 irske piloter. De irske piloter har de sidste to måneder gennemført fem 24-timers strejker for at tvinge Ryanair til at forbedre arbejds- og ansættelsesvilkårene.

Det er nu op til medlemmerne af Fórsa at stemme om overenskomsten, som ikke er offentliggjort.

Nye bagageregler

I går annoncerede Ryanair også nye regler for bagagen. For at få passagerne hurtigt ind og ud af flyet, har man hidtil på de billigste billetter kunne checke et styk bagage ind gratis ved gaten.

Fra den 1. november kan man som non-priority passager kun medbringe et styk bagage i kabinen, som skal kunne ligge under sædet.  Så dimensionerne er maks. 40x20x25cm.

Som kompensation indfører Ryanair nu en ny kategori af checked bagage, som er et styk på op til 10 kg. Det koster 8 Euro, når man booker og 10 Euro , hvis man bestiller efter bookingen. Hidtil har man skulle betale 25 Euro for et styk bagage, som til gengæld kunne veje op til 20 kg.

Priority kunder kan stadig medbringe en kuffert på op til 10 kg med dimensionerne 42x20x30cm, hvilket er mindre end hvad andre flyselskaber tillader. Desuden kan man som Priority passager også medbringe et styk bagage, som kan ligge under sædet foran. Det koster 6 Euro at opgradere sin billet til Priority, når man booker og 8 Euro efter bookingen.

Ifølge Ryanair, så udgør Priority passagerne i dag 30 procent. De nye regler vil gælde for billetter bestilt fra den 1. september.

Hvordan er de nye Regler sammenlignet med andre selskaber?

WIZZ

Hos lavprisselskabet WIZZ kan man vælge imellem at checke en kuffert ind på op til 10 kg eller medbringe et styk bagage, som kan lægges under sædet foran. Hvis man har købt WIZZ Priority service, så kan man både medbringe en kuffert på op til 10 kg og et lille styk bagage, som kan ligge under sædet foran.

Norwegian

Hos Norwegian kan man både medbringe en kuffert og et lille styk håndbagage i kabinen. På de billigste billetter er vægten op til 10 kg og på de dyre billetter må man medbringe op til 15 kg.

SAS

Man må medbringe ét stykke håndbagage ombord (maks. 8 kg og 55 x 40 x 23 cm), når man rejser på SAS Go Light, SAS Go og SAS Plus på indenrigs- og europæiske ruter.

Udover håndbagage må man også medbringe en lille, personlig genstand ombord, såsom en lille håndtaske eller computertaske (maks. 40 x 30 x 15 cm) på alle rejseklasser.

Foto: Ryanair

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *