Ryanair og FPU kan ikke blive enige – sammenbrud i forhandlingerne i London i dag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Forhandlingerne om overenskomster for Billund-baserede piloter og kabineansatte i Ryanairs datterselskab Malta Air er brudt sammen.

Det er ikke lykkedes repræsentanter fra Ryanair-datterselskabet Malta Air og FPU at nå til enighed om en overenskomst for de piloter og kabineansatte, der arbejder på selskabets base i Billund.

De seneste af en lang række forhandlinger fandt sted i dag i London, men forhandlingerne brød for kort tid sammen.

Vi har undersøgt alle muligheder for løsninger. Men det står klart, at vi bliver ved med at være alt for langt fra hinanden. Derfor har vi afbrudt forhandlingerne.

Jeg går nu tilbage til vores hovedbestyrelse for at diskutere, hvad det næste skridt bliver.

Anders Mark Jensen, næstformand for FPU.

Ryanair-datterselskab skal operere på danske vilkår

FPU og Ryanair begyndte forhandlinger om en eventuel dansk Ryanair-base for to et halvt år siden. I maj sidste år annoncerede Ryanair, at selskabet ville oprette en dansk base, og kort efter meddelte Ryanair FPU, at datterselskabet Malta Air ville operere fra basen i Billund.

Billund-basen åbnede i oktober sidste år med to fly, og piloterne og de kabineansatte på basen er ansat i det maltesiske datterselskab og ikke direkte i Ryanair.

Vi er uenige om det meste. Vi ønsker, at alle dem, der flyver ud af Billund på Ryanair-farvede fly gør det på danske løn og arbejdsvilkår. Men det vil Ryanair ikke forpligte sig til. Vi er urolige for, at Ryanair vil forsøge at benytte sig af kontraktansatte og selvstændige piloter og kabineansatte ud af Danmark.

Anders Mark Jensen, næstformand for FPU.

De to parter har tidligere forhandlet med Forligsinstitutionen som mediator, uden at det kom til et resultat.

Hvis Ryanairs datterselskab vil være i Danmark og ekspandere, skal det foregå på danske vilkår.

Anders Mark Jensen, næstformand for FPU.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *