Ryanair på vej mod flere strejker

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Både kabinepersonale og piloter hos Ryanair vil strejke. Piloter vil strejke den 12. juli og kabinepersonalet i fire lande vil strejke den 25. og 26. juli.

Først varslede piloter hos Ryanair ifølge Reuters i tirsdags en strejke den 12. juli, da de er utilfredse med forløbet af Ryanairs anerkendelse af fagforeninger tilbage i december sidste år.

Nu meddeler Reuters, at kabinepersonalet i Italien varslet 24-timers strejke den 25. juli, mens personale i Spanien, Portugal og Belgien strejker i 48 timer 25. og 26. juli.

Ifølge anonyme kilder, så er kabinepersonale fra flere EU-lande blevet tvunget til at rejse til Irland for at åbne bankkonti, så de kan modtage betaling fra en Irsk bank.

Hvis strejkerne træder i kraft vil det være de første strejker i Ryanairs 32 årige historie. Det var dog tæt på sidste år før jul, da strejketrusler fik Ryanair til at anerkende fagforeninger. Men sidenhen er der tilsyneladende ikke sket noget.

Selv om Ryanair i dag ikke har fly med base i Danmark, så vil en strejke stadig kunne ramme passagerer til og fra Danmark, så hvis man har en billet til en af den nævnte dage, så hold øje med eventuelle aflysninger.

Foto: Ryanair

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *