Ryanair piloter strejker i dag for første gang

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ryanair vil aflyse op til 30 ud af 290 irske fly torsdag den 12. juli. Strejken vil kun ramme fly mellem Irland og Storbritannien, mens europæiske fly vil flyve normalt.

På Ryanairs hjemmeside kan man læse, at kun 94 (27 procent) af deres mere end 350 irske piloter vil strejke den 12. juli. Det er den første strejke i Ryanairs 32 årige historie.

Det bliver måske ikke den eneste strejke blandt Ryanairs personale. Ifølge Reuters, så har kabinepersonalet i Italien varslet 24-timers strejke den 25. juli, mens personale i Spanien, Portugal og Belgien strejker i 48 timer den 25. og 26. juli. Denne strejke kan påvirke danske ruter.

I følge Ryanair, så har piloterne allerede sikret sig en 20 procent lønstigning, en årsløn op 200.000 Euro , arbejde i 5 dage efterfulgt af 4 dage fri, mulighed for hurtige forfremmelser og en god jobsikkerhed.

Ifølge Reuters, så har piloter ansat direkte af Ryanair, som samtidig er medlemmer af en irsk fagforening stemt om at gå i strejke for første gang. Det skete efter, at fagforeningen sidste uge, sagde at Ryanair ikke havde imødekommet kravene om arbejdstidsregler.

Alle kunder på aflyste fly til og fra Irland skulle onsdag have modtages en sms eller email, der fortæller om aflysningerne. De har enten mulighed for at få pengene tilbage eller vælge alternative fly torsdag, fredag, lørdag eller søndag. Ryanair tilbyder også at hjælpe passagerer til Storbritannien med alternativ tranport, både fly og færger, hvis der er plads.

Se en video med Kenny Jacobs fra Ryanair, hvor han fortæller om situationen:

Ingen Ryanair afgange til og fra Danmark er berørt af strejken.

Foto: RyanairHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *