Sådan undgår du en stor elregning i sommerhuset

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Når man beslutter sig for at leje et sommerhus i ferien, skal man ikke kun være opmærksom på beliggenheden og antallet af værelser. Prisen på strøm varierer også så meget hos de enkelte udlejere, at man risikerer en uventet stor elregning efter ferien. Det viser en undersøgelse, som NRGi og Gjensidige har foretaget.

Få ting er så dejlige som den danske sommer, og derfor vælger mange af os at leje et sommerhus i en eller flere uger i sommerferien.  

Men er man ikke opmærksom på prisen for elforbrug i lejeperioden, risikerer man at få en ærgerlig overraskelse.  

Der er nemlig væsentlige prisforskelle på strøm blandt de enkelte udlejere af sommerhuse, at det kan løbe op i betragtelige ekstraudgifter, hvis man eksempelvis skal lade sin elbil op eller bruger andre store strømslugere som sauna, spa eller opvarmet pool.  

Det viser en gennemgang af priserne blandt en række udlejere som NRGi og Gjensidige har foretaget.  

Her svinger prisen mellem udlejerne nogle steder i landet med to til tre kroner per kW/h, hvilket eksempelvis betyder, at det kan være flere hundrede kroner dyrere at lade sin elbil op det dyreste sted i forhold til det billigste.  

Og derfor bør man sætte sig ind i den aftalte pris for strøm, når man lejer et sommerhus, så man har mulighed for at justere sit forbrug under sit ophold, også selvom det ikke altid fremgår tydeligt af sommerhusudlejernes hjemmesider, lyder rådet fra energikonsulent i NRGi, Bo Halm Andersen.

Prisen for at bruge strøm i et lejet sommerhus afspejler ikke altid den pris, du betaler i dit eget hjem, og derfor kan man uforvarende ende med større elregning, end man havde forventet, hvis man ikke er opmærksom. Det er ikke altid gennemsigtigt, hvad man skal betale for sin strøm, for man ankommer til sommerhuset, men anbefalingen er, at man opsøger prisinformationer inden afrejse for at være på den sikre side. 

Bo Halm Andersen, energikonsulent i NRGi

Pas på med elbilen

Bo Halm Andersen understreger, at der som udgangspunkt ikke er noget ulovligt ved de store udsving i priser blandt udlejere af sommerhuse, men hvis prisen er i den dyre ende, kan man gøre regningen mindre med nogle simple forholdsregler.  

Hvis du har en elbil, kan det give god mening at finde en offentlig ladestander, og hvis der er andre store strømslugere som spa eller sauna, skal man overveje, hvor ofte man ønsker at bruge dem,” siger han. 

Bo Halm Andersen, energikonsulent i NRGi

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Gjensidige / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *