Sammenbrud: Piloterne i SAS forlader overenskomstforhandlingerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det var forventet at SAS og fagforeningerne ville gå en svær tid i møde. InsideFlyer forventer også at vi ser strejker og arbejdsnedlæggelser. Men vi ser uenigheder allerede på andendagen af piloternes overenskomstforhandling tegner ikke positivt for de rejsende.

Igennem tiden har der været ganske mange strejker og arbejdsnedlæggelser i forbindelse med de forskellige medarbejdergruppers overenskomstforhandlinger.

På torsdag den 31. marts udløber den et-årige aftale som SAS Pilot Group og SAS forhandlede sig frem til. Så at der er kommet et sammenbrud i forhandlinger kort efter de er startet tegner ikke godt for den kommende tids flyvninger.

SAS Pilot Group består af en dansk pilotforening, to norske og en svensk.

SAS fortæller her sent tirsdag aften følgende i en pressemeddelse:

Det er bekymrende at pilotforeningerne på andendagen har valgt at forlade forhandlingerne. Ved at gøre dette, så risikere det hele virksomheden, inklusiv de mange kollegaers job.

SAS FORWARD er det spareprogram, som SAS lancerede for kort tid siden. Dette er det som skal sikre at SAS overlever og bliver konkurrencedygtigt.

Derfor mener SAS også at sammenbruddet kan gøre det vanskeligt at komme i mål med et samlet SAS FORWARD.

Disse forhandlinger kommer også til at skabe grundlag for andre fagforeningers forhandlinger, som ligger i forlængelse.

Vi afventer fortsat at høre hvad piloternes kommentarer er til dagens sammenbrud.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *