SAS advarer nu også om defekte Apple MacBook Pro

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I sidste uge kom det frem at de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) forbød en række 15 tommer MacBook Pro grundet defekte batterier.

Forbuddet betyder, ligesom med de Samsung telefoner der tidligere også havde, at de ikke må være tændt ombord på flyet.

Dette forbud har indtil videre ikke rigtig ramt Europa endnu. De europæiske har endnu ikke lavet noget forbud, men kun kommet med en advarsel.

SAS med advarsel – men ikke forbud

SAS kom i går med samme advarsel, men ikke et reelt forbud. Men det kan hurtigt ændre sig, hvis der kommer nye tilfælde af et batteri som bliver varmt eller danner røg.

Eneste kommentar fra SAS er:

Hvis et lithium batteri i for eksempel en telefon eller computer er defekt, skadet eller tilbagekaldt fra producenten. Så er de ikke tilladt ombord på flyet.

Det er MacBook Pro, der er produceret i perioden fra september 2015 til februar 2017. Apple tilbyder gratis udskiftning af batteriet, hvis du har en af disse.

Kontroller på denne hjemmeside om din Apple MacBook Pro er blandt dem med defekte batteri. Hvis den er så udskifter Apple det gratis.

Check med flyselskabet

Hvis du er i tvivl og har en af de omfattede MacBook Pro, så check med flyselskabet, da du risikere at blive bedt om at efterlade den – du kan heller ikke checke den ind som bagage.

Hvordan flyselskabernes personale reelt vil kontrollere det, kan vi godt være lidt i tvivl om.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

 1. Michael Iversen siger

  Er der kendskab til hvor dette Macbook problem bliver håndteret i lufthavnen?
  Skal man bare starte sin mac og vise hvilken model det er?

  Jeg har en lovlig Macbook Pro fra 2019 – men de ligner jo næsten alle hinanden i de forskellige årgange.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Michael,
   Der er ikke noget konkret om det i selve lufthavnen. Der er det “business as usual”. Så der forventes det at være sålænge den starter er den ok.
   Det er i luften det bliver problemet, da det ikke er til at se hvilke der kan være problemer med. Så det kan ende med at man får at vide at alle MacBook’s ikke må tændes. Derfor er det også kun en advarsel SAS kommer med og ikke et forbud, da det nok ikke bliver nemt at lave et forbud på enkeltmodeller.
   Hilsen
   Henrik

 2. Lars Dela siger

  Lige for at præcisere, hvilke computere, der kan være problemer med: Det er maskiner, der er produceret i 2015 (den sidste af den ældre Retina-serie), der kan have defekte batterier. De er primært solgt mellem 2015 og 2017, så det er kun en enkelt model, der er problematisk. Hvis man har en 2016-2019, som er den nye type, er der ingen fare på færde, og selve maskinens udseende vil vise, at det ikke er den tilbagekaldte type.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *