Rejs med verdens bedste luksustog

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Togenes pendant til skibenes krydstogter er måske ikke så kendt. Men en lille gruppe nyder at indlogerer sig i en kupé på et luksustog, få en god forplejning og blive kørt til skønne oplevelser. Train Cruise, som det også kaldes.

En af de smukkeste måder at opdage verden på er at rejse med de luksuriøse tog. Rejsen i de eksklusive togvogne kan tage fra et par timer til flere dage. Ofte køre du igennem lidt øde områder såsom bjerge, ørkener, stepper eller tundraer. Ud over rejsen gennem de maleriske landskaber er togene i sig selv uforglemmelige. Du kan betragte den storslåede udsigt fra de komfortable sovevogne, opholdsvogne med store panorama vinduer og i de historiske spisevogne fra en svunden tid.

Afrika: Rovos Rail – tværs over Afrika i luksustog

I det sydlige og østlige Afrika tilbyder Rovos Rail muligheden for at tage på safari uden jeep. Du kan vælge fra tre til 19 dages rejse med Pride of Africa, hvor den længste tur er på mere end 6.000 kilometer fra Cape Town til Dar es Saalam i Tanzania. Siden juli 2019 er der kommet en ny rute på køreplanen: Tværs over Afrika fra Atlanterhavet til det Indiske Ocean. På denne tur vil gæsterne besøge Angola, Congo, Zambia og Tanzania.

Foto: (c) Rovos Rail

Australien: The Ghan – Gennem Outback (Australiens øde område) på fire dage

En tur gennem Australiens indre (det såkaldte Outback) er et must for mange af kontinentets europæiske feriegæster. Dette ønske bliver opfyldt af The Ghan med en rejse uden stress. Her kan gæsterne slappe af og nyde komforten mens det unikke landskab passerer forbi. Toget kører næsten 3.000 kilometer over kontinentet fra Adelaide på sydkysten til Darwin i den nordligste del af kontinentet. Denne rute har eksisteret siden 1929. Der kan bookes forskellige kupétyper til denne fire-dages rejse.

Foto; (c) Journey Beyond Rail Expeditions

Tyskland: Luxon by Geisel – Oktoberfest uden for München

Uanset om du vil have et forretningsmøde eller et bryllup på skinner: Luxon tilbyder skræddersyede togture i hele Europa med op til 20 personer i den luksuriøst møblerede salonvogn. Det er en speciel oplevelse at kikke ud på landskabet gennem panoramataget med dobbeltglas, mens du nyder kokkens kulinariske kreationer. Under Oktoberfesten er det to gange om dagen en tur ud i det charmerende landskab uden for München. De bedste bayerske delikatesser, øl og passende musikalsk underholdning giver den helt rigtige stemning.

Foto: (c) Hilke Opelt-Luxon

Indien: Deccan Odyssey – massage på skinner

En af de mest populære togrejser i Asien er turen i Indien med Deccan Odyssey mellem Calcutta og Mumbai. Det kongeblå luksustog har fået flere medaljer og betragtes som et af de smukkeste tog. Det giver gæsterne høj komfort i store sovekupéer. Det kulinariske udvalg i de to restaurantvogne omfatter også det internationale køkken. Toget har også et fitnesscenter, en sauna og en spa, hvor gæsterne også kan nyde den traditionelle indiske ayurvedisk massage.

Foto: (c) The Deccan Odyssey

Indien: Maharajas Express – 6 ruter til nogle af Indiens mange perler

Siden 2010 har Indien-fans også haft en anden mulighed for at lære landet at kende ved en rejse med et luksustog. Maharajas Express har modtaget titlen “World’s Leading Luxury Train” seks gange i træk. De eksklusive tog krydser Indien og du kan vælge mellem 6 forskellige ruter, der varer mellem fire og syv dage. I alt er der fire typer kupeer tilgængelige for maksimalt 88 passagerer. Gæsterne kan nyde maden i togets to restauranter. Derudover har toget også Safari Bar og Rajah Club Lounge.

Foto: (c) IRCTC

Canada: Rocky Mountaineer – Sightseeing på skinner i bjergene

Rocky Mountaineer lader dig komme helt tæt på Rocky Mountains. Toget kører altid i dagslys og krydser områder du ikke kan passere i bil. Der er tre ruter at vælge imellem: “Rainforest to Gold Rush”, “Journey through the clouds” og “First Passage to the West”. Alle begynder i Vancouver, men ender 3 forskellige steder: Jasper, Lake Louise eller Banff. Togets panoramavinduer giver dig et frit udsyn til bjergene og dyrelivet. Rejsende på Golden Leaf Class kan i deres to-etagers vogne nyde udsigten. Et andet højdepunkt er det åbne observationsdæk i enden af toget.

Foto: Foto: (c) IRCTC

Rusland: Golden Eagle Arctic Explorer – Til nordlyset som på zarens tid

Med lidt held kan du se det imponerende naturfænomen nordlys, når du tager en tur på Golden Eagle Arctic Explorer. De rejsende bliver hensat til Zarens tid. På turen krydser du polarcirklen i det nordlige Rusland. Den klassiske rute starter i Skt. Petersborg. Du passerer Murmansk og Suzdal før du ankommer til slutdestinationen Moskva. Rejsen inkluderer også en to-dages busrejse til norske Kirkenes.

Foto: (c) Golden Eagle Luxury Trains

Schweiz: Rhaetian Railway – Mere komfort på Glacier Express

Du får den aller bedste komfort på Glacier Express nye Excellence Class, der blev introduceret i foråret. I de komfortable loungeområder med ubegrænset udsigt over de schweiziske alper sørger en concierge for gæsterne. Det fremragende spisekort præsenterer togkøkkenets kogekunst og den gode Glacier Bar forfiner den unikke otte timers kørsel gennem det spektakulære alpinske landskab. På vej fra St. Moritz til Zermatt krydser det langsomste ekspress tog i verden 291 broer og passerer gennem 91 tunneler.

Foto: (c) Rhaetian Railway

Spanien: Al Andalus – Den britiske kongefamilies togvogne

1929 kørte El Andalus første gang på skinnerne. De første passagerer kom fra den britiske kongefamilie. I de følgende år rejste kongefamilien igen og igen fra Calais ved den engelske kanal til Cote d’Azur. De historiske togvogne blev restaureret i 2019. I dag kører toget med de historiske vogne tværs gennem Spanien. Passagerer har valget mellem at reservere Deluxe suiter på 9,9 kvadratmeter og Grand Class Suiter på 8 kvadratmeter. Man kan også opholde sig i de fire salonvogne eller pianobaren. Der er plads nok til at slappe af. Toget holder stille på en station over natten, så gæsterne kan få en uforstyrret søvn.

(c) Renfe Luxury Tourist Trains

Spanien: El Transcantábrico – Den nordvestlige del af den Ibiriske halvø

Passagerene på El Transcantábrico har en enestående mulighed for at lære det nordlige Spanien at kende. Luksustoget kører mellem Santiago de Compostela og San Sebastian. Turen tager 8 dage. Selskabet præsenterer sig selv som et rullende femstjernet hotel med luksuriøse Pullman togvogne fra 1920’erne. Gæsterne bor i 2 værelses suiter med træpaneler og private badeværelser. I løbet af dagen tilbydes udflugter, hver aften er der underholdning. Toget tilbringer altid natten på en banegård, så du kan få en ordentlig søvn.

Foto: (c) Renfe Luxury Trains Tourism

Sydafrika: Blue Train – Slottet på hjul

Det historiske luksustog “Blue Train” krydser Sydafrika og har en uforlignelig atmosfære. “Palace on Wheels”, som toget blev kaldt i 1920’erne, er booket til bryllupsrejse og af berømtheder. Det blå tog kører på den historiske rute mellem Cape Town og Pretoria samt Kruger National Park. Der er også ture til Victoria Falls, Durban eller Port Elizabeth. Suiterne er meget komfortable med aircondition, gulvvarme. Om aftenen er der forskellige former for underholdning.

Foto: (c) The Blue Train

Har du fået appetit på en togtur?

I givet fald kan du finde meget mere information om verdens mange forskellige luksustog, deres ture og priserne hos The Luxory Train Club

Glacier Express tur i de schweiziske alper er beskrevet og kan bookes på selskabets hjemmeside

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen og bragt på vores tyske søsterside.

Forsidefoto: (c) Journey Beyond Rail ExpeditionsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *