SAS: Den første Airbus A350 kommer til København på fredag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som vi delte på vores Facebook side mandag aften, så kommer den første SAS Airbus A350 til København på fredag.

SAS meldte ud via deres Twitter konto at de vil flyve deres første Airbus A350 fra Airbus fabrikken i Toulouse og til København på fredag den 29. november.

Lige nu er der ikke nogen officiel afgangstid, men det er helt klart en forventning fra SAS at flyet ankommer til København middagstid og først på eftermiddagen. En af grundene er også PR værdien i at kunne vise billeder derfra og derfor sker det i dagslys.

Det er dog med forbehold, da overdragelsen af flyet kan trække ud, hvis SAS finder nogle ting der skal rettes før de vil overtage det. Men selve overdragelse er lige nu sat til dagen før – torsdag den 28. november. Så der er lidt tid at løbe på.

SAS har også allerede haft flyet ude på to flyvninger – de såkaldte “Acceptance Flights”. Det er der de prøver flyet af og tester at alt er som det skal være.

Så vær klar fredag til at følge flyet. Flyet har registreringsnummber SE-RSA og har fået navnet Ingegerd Viking. Typen er et Airbus A350-900.

Når det er aktivt og klar, så kan du følge flyet live på FlightRadar24.

Forsidefoto: SAS Airbus A350-900 (Ingegerd Viking) letter fra Toulouse. Foto: SAS

Kommentarer

 1. Frank siger

  I bør checke facts før i skriver af efter SAS’s presse meddelser.
  1. Flyet er allerede overdraget til SAS. Det skete i går.
  2. Flyet har kun fortaget en customer acceptance test flyvning. Den varede lidt over 3 timer. Når der fortages 2 customer acceptance test flyvninger, så vare de normalt kun lidt over 1 time hver.
  3. Det er ikke SAS som fortager customer acceptance test flyvninger. Det er Airbus på vegne af SAS. SAS piloter må ikke flyve flyet før end det er omregistreret til SAS, hvilket ikke sker før efter en godkendt customer acceptance test flyvning.
  4. Man har fra dag 1 kunnet følge flyet på flightrader24. Man skal bare bruge den midlertidige registrering f-wzhj.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   SAS har ikke lavet nogen pressemeddelse på dette. De er rimelige svære at få konkret information ud af. Så artiklen er baseret på hvad vi har kunne få fra kilder, websider som https://aibfamily.flights/A350/358 og så hvad SAS meldte ud (Twitter). Så tak for at komme med lidt mere information omkring det – vi fik at vide at SAS ville få overleveret flyet torsdag med ferry flight fredag. Vi sidder også og følger flyet på Flightradar24 og har brugt det midlertidige registreringsnummer siden starten. Nu venter vi bare på at det nye SE-RSA bliver aktiv og vi kan følge det hjem.

 2. Frank siger

  Sjovt nok har flyet jvf. aibfamily sitet været overdraget til SAS siden Mandag, hvilket er før i skriver denne artikel. Overdragelsen sker normalt dagen efter en successful CAF (Customer Acceptance Flight).

  De andre oplysninger jeg kommer med er alle enten fra aibfamily eller general viden fra flyertalk og tilsvarende. Alt samme kilder som i som seriøs media jo selvfølgelig kender og bruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *