British Airways: Julen er reddet

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Kunder der har købt flybilletter med British Airways i løbet af julen kan nu ånde lettet op. British Airways har aftalt en ny lønaftale med piloternes fagforening og håber det sikre en fredelig jul.

Det er en opdateret lønafvikling som British Airways har aftalt med med sine piloter. Det der er fremlagt er at der i tillæg til det tidligere forslag, hvor piloterne fik en lønstigning på 11,5% over tre år, så vil der nu blive tillagt en inflationsbeskyttelse i aftalen. Således at det sikre lønstigningernes værdi.

Dertil er der også blev ændret lidt i vilkårene for arbejdet samt bedre planlægning – set fra piloternes side. Det er dette som British Airways nu håber på sikre en jul uden strejker.

Der mangler forsat den vigtige afstemning, som piloterne skal have. Der skal de stemme om aftalen kan accepteres. Dette forventes at ske i denne uge at BALPA sender den ud til deres 4.000 piloter.

Vi kan bekræfte at vi BALPA, BA og Acas har fået lavet et fælles forslag til en ny lønaftale og betingelser for arbejdet.

Brian Strutton, The British Airline Pilots Association’s (BALPA) general secretary.

Da 3.000 piloter i september måned strejkede kostede det British Airways den nette sum af 121 millioner britiske pund. Det gik til blandt andet mistede indtægter og ombookinger. Det medførte blandt andet til at moderselskabet IAG kom ud med et fald på 7% i deres indtjening for september måned. Så strejkerne har en effekt og koster rigtigt mange penge.

Forsidefoto: Nick Morrish/British Airways

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *