SAS fjerner gratis WiFi fra kunderne rejsende i SAS Plus

SAS - Airbus A350 - SE-RSF

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi ser at SAS løbende laver tilpasninger af de fordele de enkelte billetklasser har inkluderet i prisen. De tilpasninger er både justeringer i positiv og negativ retning. Seneste er i den negative retning, da kunderne i SAS Plus ikke længere vil kunne bruge gratis WiFi ombord.

Vi har fra kilder i SAS fået oplyst, at det allerede fra den 24. april 2023 er slut med gratis WiFi for alle kunder der rejser med en SAS Plus billet. Dermed laves der endnu en “unbundling” fra en af SAS premium billettyper.

SAS oplyser på deres hjemmeside at der er gratis Wifi for SAS Plus kunder. Det er ifølge vores kilder slut fra den 24. april 2023. Kilde: SAS

Det vil fortsat også være gratis for alle EuroBonus medlemmer, som har enten Guld, Diamant eller Pandion status.

For rejsende i Business Class på langruterne er det også fortsat gratis uanset status.

Denne tilpasning af Plus produktet vil gælde på både de korte og lange ruter.

De korte ruter i Skandinavien og Europa

Da SAS Plus på de korte ruter er det “bedste” og mest premium produkt SAS tilbyder, så er dette helt klart noget som rammer mange. Det er derfor en ærgerlig beslutning at fjerne den gratis WiFi.

Dog ser vi at dette ikke er anderledes end andre flyselskaber og for eksempel Lufthansa tilbyder heller ikke gratis WiFi.

SAS havde egne folk med ombord for at teste og trimme det nye WiFi system fra Inmarsat. Foto: InsideFlyer

Det WiFi som SAS har på deres korte ruter ombord på deres A320 flåde er gansk enkelt fremragende og hurtig. Det er lynhurtigt og ofte super stabilt. Så det er virkelig brugbart til at få arbejdet lavet eller endda streame fra for eksempel Netflix eller HBO Max.

Langruterne

På langruterne er WiFi forbindelserne ikke af samme hastighed. Så der kan du typisk godt arbejde og hente/sende mails (uden de store filer). Det er også godt nok til de forskellige beskedtjenester som Messenger og WhatsApp.

Det er ikke muligt at streame, så derfor er værdien af WiFi ikke så god som på de korte ruter.

Konklusion

Reelt er det interssant, hvor mange der reelt rammes negativt af dette. Da der fortsat er adgang til det for Guld og Diamant medlemmerne af SAS EuroBonus, så kan det reelle fald være begrænset – især på ruter i Skandinavien og Europa, men også på mange langruter.

Grundet situationen i SAS, så forventer vi at der vil komme flere af disse justeringer i tiden fremover. Det er fordi at SAS skal kunne tjene flere penge, så derfor vil der forventeligt ske mere “unbundling” af services der er i dag er tilknyttet til de forskellige billettyper.

Forsidefoto: Henrik OlsenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *