SAS lander om to timer i Peru, fra den længste flyvning i deres historie

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Om knap to timer lander SAS i Lima, Peru. Ved landing har flyselskabet officielt gennemført, den længste direkte flyvning i deres historie.

For kort tid siden krydsede den spritnye Airbus A350 “Hagbard Viking”, med indregistrering SE-RSB, grænsen til Ecuador og om kort tid til Peru. Flyet er sendt på den længste færd nogensinde, i SAS regi. Altså selvfølgelig hvis man kun tæller flyveture uden mellemlandinger.

I løbet af to timer vil flyet sætte dets landingsstel på banen, i Limas internationale lufthavn, i Peru’s hovedstad. Det lyder som indledningen på en fantastisk historie, om en historisk ruteåbning til Sydamerika. Historien er dog endnu mere fantastisk hvis du spørger os!

Billede: @frenchpaintertls

Flyet skal nemlig hjemtransportere strandede danskere fra Sydamerika! Flyvningen en sær-afgang der udføres for Udenrigsministeriet, i forbindelse med at Peru har lukket for stort set al infrastruktur. Det har derfor været særligt svært at hjælpe Danskere hjem fra Peru. I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet, skrives der bla:

Vi har gennem lang tid kæmpet ad flere spor for at finde løsninger. Jeg tog selv tidligt i forløbet kontakt til den peruvianske udenrigsminister for at få en aftale om, at vi overhovedet ville kunne få en landingstilladelse. Samtidig har cirka 10.000 europæere været strandet i Peru, så der har været hård konkurrence om de få tilladelser, der bliver givet.

Udenrigsminister, Jeppe Kofod

Følg flyvningen live på dette link!

Det estimeres at flyet lander i Peru ca. klokken 09.30 lokal tid, 16.30 dansk tid.

  • Opdateret 2/4-2020 kl. 17.13

Flyet landede kl. 09.32 lokal tid, hvilket betyder at flyvningen tog samlet 15 timer og 21 minutter. Den totale tilbagelagte distance blev 11.085 kilometer.

Læs også: Singapore Airlines sikrer værnemidler til DanmarkHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *