SAS på vej hjem fra Lima igen med de strandede danskere – en succesfuld redning.

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter et kort stop i Lima, så er det SAS Airbus A350 fly nu igen på vej tilbage til Danmark med de strandede danskere ombord.

På udturen var der udover chefpiloten i SAS Thomas Lunding og 2 styk besætninger (en til udturen og en til hjemturen) også repræsentanter fra Politiet, Forsvaret og to udsendte diplomater fra Udenrigsministeriet. I alt godt 30 personer var med på for at hente de strandede danskere hjem igen. Så det er en kompliceret opgave at hente folk hjem fra et land, hvor Danmark ikke har nogle diplomater i forvejen. Udover de 200 strandede danskere er der 80 fra de andre nordiske lande med ombord.

Udenrigsministeret oplyser derfor følgende:

Når flyet letter fra Lima sent torsdag, er planen derfor, at én af diplomaterne bliver i Peru for at styrke arbejdet med at få de danskere hjem, som ikke har mulighed for at komme med på dette særfly.

SAS flyet på vej hjem til Danmark igen. Kilde: FlightRadar

Fra Lima har Udenrigsministeret sendt følgende video:

På mandag går turen tilbage til Lima. Denne gang til Stockholm og derfor får SAS endnu en rekort i historiebøgerne, da denne tur er en smule længere end fra København.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *