SAS nedlægger norsk indenrigsrute

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En norsk indenrigsrute har fået dødsstødet. En anden norsk indenrigsrute lukkes muligvis også grundet tabt forsvarskontrakt.

Indenrigsmarkedet i Norge har endnu ikke fundet sit fulde fodfæste efter Covid-19 pandemien. Det står klart efter at SAS netop har meldt ud at ruten mellem Oslo og Molde bliver nedlagt fra næste år.

Hos Molde Erhversforening er der skuffelse over SAS beslutning om at nedlægge ruten til Oslo.

Vi har haft en god og løbende dialog med SAS. Senest i april havde vi et møte med dem, der sagde de at de ville satse på Molde. Det er overraskende og trist at de nu trækker sig fra ruten. Vi havde håbet at de kunne afvente og se markedet an, og om de ville teste at sætte mindre fly ind på ruten. Så havde man ikke så svært ved at fylde op med passagerer, udtaler Britt Flo, der er dagligleder i Molde Erhvervsforening.

Sidste flyvning med SAS til Molde finder sted den 1. februar 2024, og ruten til Oslo vil herefter betjenes af Norwegian.

Lukker SAS også deres rute til Bardufoss?

En indenrigsrute der i Norge oftest går på skift mellem flere operatører er ruten mellem Oslo og Bardufoss.

Ruten mellem Oslo og Bardufoss, er en rute der lever højt på en værdifuld forsvarskontrakt, der for en 4-årig periode af gangen udbydes af det norske forsvar. Forsvaret i Norge transportere om året cirka 250.000 mand frem og tilbage mellem Bardufoss og Oslo, og kontrakten har i de kommende 4 år en værdi af cirka 1 milliard norske kroner.

Denne kontrakt er for de næste 4 år vundet af Norwegian og Widerøe, og derfor kunne det meget vel være at SAS også trækker stikket fra denne rute når meget af grundlaget for ruten nu forsvinder til konkurrenten.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *