SAS og Etihad indleder samarbejde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS og Etihad har i denne uge annonceret et nyt codeshare samarbejde. Ideen med partnerskabet er at give flere muligheder mellem UAE og Skandinavien for begge selskabernes kunder. Hermed bliver Etihad, som ikke hører til nogen alliance, en ny SAS partner i Nordeuropa. Desuden får medlemmer af hvert selskabs bonusprogram en række nye fordele.

SAS bliver, når aftalen er godkendt af myndighederne, den 47. codeshare partner i verdenen til Etihad, og den 22. her i Europa. Etihad bliver den 23. partner i verden for SAS, og en af de få partnere som ikke er en del af Star Alliance. Udover codeshare aftalen, bliver der også gensidige fordele for bonusmedlemmer hos de 2 respektive selskaber.

Kevin Knight, Chief Strategy Officer hos Etihad Airways, siger: “Partnerskabet med SAS er centralt for Etihad Airways strategi, og vi ser frem til at sætte SK-koder på vores flyvninger til og fra Abu Dhabi og byder deres passagerer velkommen ombord på vores fly. “Det er et relativt stærkt signal til verden om, at Etihad investerer i sit eget partnerskab i stedet for alliancer og har til hensigt at fortsætte med det i modsætning til bl.a. konkurrenten Qatar Airways, der er medlem af Oneworld.

Aftalen er, at SAS og dets “SK” præfiks kommer på Eithad Airways flyvninger mellem Abu Dhabi og Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow. Samtidig får Etihad sin kode på flyvninger til og fra disse destinationer, ud fra Bruxelles og de tre største lufthavne i Skandinavien, derud over på en række indenrigs ruter i Danmark, Norge og Sverige.

Eivind Roald, koncerndirektør og Chief Commercial Officer hos SAS, udtaler følgende i en pressemeddelelse:

“Både turisme og handel mellem vores områder er steget i de senere år, og vi er glade for at kunne tilbyde både SAS og Etihad Airways tjenester til vores rejsende. Vi vil være i stand til at tilbyde et produkt af høj kvalitet med Etihad Airways til og fra Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater fra syv af SAS største lufthavne. ”

Salget af billetter i begges booking systemer starter d. 8 December, 2014 med den første rejsedato d. 19 januar, 2015.

Vi ved BonusFeber ser frem til samarbejdet med spænding. Det viser en tankegang, der strækker sig ud over alliancen og viser, at SAS nu tør være lidt “u-loyale” over for sine alliancepartnere i Star Alliance og se på andre partnere. Det er også lidt en lussing til konkurrenterne; Emirates og Qatar Airways, der er vokset hurtigt i de nordiske lande. Hvis vi tænker det lidt videre, kunne man godt fristes til at tro, at dette er en anseelse af hinanden og begyndelsen på et langt og tættere samarbejde imellem selskaberne end blot codeshare. Det vil under alle omstændigheder være spændende at følge udviklingen på alle niveauer i denne aftale.

Hvad tror du? er dette begyndelsen på et langt og tæt samarbejde, eller er det blot et desperat skridt for at komme ind på skandinavien-mellemøsten markedet? Del din mening i en kommentar, og deltag i debatter på vores forum!

Kilde: Bonusfeber.se @ ReitheHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Søren Saugmann siger

    Interessant tiltag fra SAS’ side – og måske på tide at selskabet begynder en mere offensiv strategi.

    Hvilke fordele kommer det til at give for SAS Eurobonus medlemmer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *