SAS piloter varsler med strejke

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvis du skal du flyve med SAS i slutningen af april, så skal du sørge for at holde øje med om SAS piloterne strejker. De varsler netop i dag strejke.

Det er SAS Pilot Group (SPG) som i en pressemeddelelse kommer med dette strejkevarsel.

SPG har tidligere afbrudt forhandlingerne i Norge og Sverige, og mandag brød forhandlingerne i Danmark også sammen. SPG har derfor varslet konflikt fra midnat fredag den 26. april i de tre nordiske lande.

Strejkevarslet er netop planlagt så det ikke rammer Påsken og dertil skriver SPG følgende i deres pressemeddelse:

Et brud i forhandlingerne betyder, at mægling kan/skal finde sted jf. national lovgivning. Hvis mægling mod forventning ikke lykkes, vil den muligt konflikt, som nu er varslet, først bryde ud efter påske. Det betyder, at vores passagerer ikke vil blive påvirket i påsketrafikken.

Det er ting som planlægningen af arbejdet – den såkaldte turnusordning, som er med til at skabe konflikten. En pilot kan med det nuværende udspil risikere at arbejde i op mod 7 weekender i træk.

Til dette siger René Arpe, formand i Dansk Pilotforening, i pressemeddelelsen at:

Majoriteten af piloterne i SAS har ingen kontrol over, hvornår og hvor længe de skal arbejde. Det eneste, piloterne ofte ved om sin arbejdstid for næste måned, er, at de kun har fri én weekend.

Kilde: SPG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *