Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
I går, den 1. februar, havde SAS premiere på deres nyeste tiltag på langruterne. Det er en nordisk kaviar service, som serveres på alle langruter ud af Skandinavien.
InsideFlyer var med på dagens første afgang til New York, og vi fik derfor muligheden for at prøve dette, som nogle af de første.
Selve serveringen af den nordiske kaviar, eller Kalix Löjrom som det rigtige navn er, sker som en af de to mulige forretter, som SAS tilbyder deres rejsende i Business Class ud af Skandinavien.
Den anrettes for kunden og gøres klar med de 4 ting som serveringen består af:
- Den nordiske kaviar – Kalix Löjrom
- Créme Fraîche
- Purløg
- Grov knækbrød med Västerbotten ost
Serveringen sker fra et lille rullebord, hvor hver kunde får en tallerken et lille glas Kalix Löjrom med Créme Fraîche og purløg ovenpå. Låget ligger ved siden af og er taget af kort før serveringen. Det grove knækbrød ligger ved siden af på den ovale tallerken.
Hvordan er smagen så?
Smagen er delikat. De små Löjrom har en frisk og letsaltet smag. Den modstår udemærket den udfordring, at blive serveret i 10 kilometers højde.
Créme Fraîche og purløg er et godt tilbehør, sammen med det grove knækbrød. Fedmen i den valgte Créme Fraîche gør dog, at der ikke skal for meget på, da det eller “dræber” den delikate smag fra fra de små fiskeæg.
Hvad drak jeg til?
Jeg valgte at holde den nordiske stil og fik et glas af Mikkellers Vodka with Hops. Det var et godt match og smagte godt til blandingen af den letsaltede Kalix Löjrom og den fede Créme Fraîche. Så den helt klassiske kombination af kaviar og vodka, virker også helt fint i en ny nordisk udgave.
Konklusion
Jeg kan kun anbefale at prøve dette. Det er en rigtig god start på en tur med SAS i deres Business Class.
Den nye kabine og denne nye nordiske version af en kaviar service virker godt og hæver det samlede niveau i forhold til konkurrenterne tilbyder.
Hvis du skal prøve dette, er det med ikke at vente for længe. Kalix Löjrom er en sæsonvare. Det betyder, at den kun serveres indtil udgangen af april på langruterne ud af Skandinavien.
Hej insideflyer.
Har I simpelhendt sendt en studerende med besked fra køkkenet ? Jeg har læst mange tegneserier, men det skal være skrevet af børn for børn??
Det er simpelthen skit dårlig internet journalistik skrevet af børn for os læsere der følger deres site.
Dersom SAS skal betale for, at en fyr flyver retur New York, vær sød at sende en der kan skrive.
Hilsen,
Casper
Hej Casper,
Tak for din feedback, som vi er glade for. Vi tager den til os og tager det med i baghovedet til fremtidens artikler. Vi kigger også denne artikel en ekstra gang igennem.
Hilsen
Henrik
Kære Insideflyer
Jeg holder meget af jeres hjemmeside, men vil I ikke nok skrive korrekt dansk? Og gerne i et sprog, der ikke så gumpetungt? Denne artikel er tilmed noget af det tyndeste, jeg nogensinde har læst.
Blot et par rettelser:
“Det er en nordisk kaviar service, som serveres på alle langruter ud af Skandinavien.” Man kan ikke servere en “service”. Man har en service, hvor man serverer kaviar. (Kaviar service skal stå i ét ord: kaviarservice)
“InsideFlyer var med på dagens første afgang til New York, og vi fik derfor muligheden for at prøve dette, som nogle af de første.” Som læser kan vi godt regne ud, at I var nogle af de første, når I nu var med dagens første afgang. En gumpet sætning.
“Créme Fraîche” staver på dansk: creme fraiche (aldrig med stort f).
“Sådan ser en mundfuld ud af den nordiske udgave af en klassisk kaviar service.” Igen nej, sådan ser “kaviar service” ikke ud. Sådan ser anretningen ud.
Hej Peter,
Tak for din kommentar, som vi er glade for. Det er godt at få konstruktiv feedback.
Vi skal prøve at gøre det bedre i fremtiden og stramme op på det sproglige.
Hilsen
Henrik Olsen