SAS siger farvel til 5.000 ansatte grundet COVID-19

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Dagen starter med en kedelig nyhed. Grundet corona krisen ser SAS det nødvendigt at sige farvel til 5.000 ansatte. Dermed er en massefyring på vej.

Den potentielle reduktion er helt op til de 5.000 ansatte (fuld tid). Det er delt mellem 1.700 i Danmark, 1.900 i Sverige og 1.300 i Norge. SAS har i alt næsten 11.000 ansatte og dermed nærmer vi os en massefyring der rammer tæt på halvdelen af SAS.

Processen er igangsat nu og vil naturligvis involvere de respektive fagforeninger.

SAS Skriver følgende i deres fondsbørsmeddelse:

Det er usikkerheden omkring den efterspørgsel vi ser i øjeblikket og i fremtiden. Derfor er vi tvunget til at tilpasse vores stab af medarbejdere.

Vi vil nu starte arbejdet sammen med fagforeningerne og se hvordan vi kan finde en løsning, så det vil påvirke så få som muligt.

Derudover vil vi også være klar til at skalere op igen, så snart det er muligt.

Rickard Gustafson, CEO SAS.

COVID-19 krisen har fjernet stort set al efterspørgsel for det at rejse med fly. Det eneste der er tilbage er få flyvninger indenrigs og så enkelte fragt flyvninger baseret på charter aftaler.

Denne aktivitet forventes også at ramme den kommende sommer, som er en vigtig indtægtskilde for alle flyselskaber.

SAS mener selv at det vil tage år at komme tilbage til den efterspørgsel, som vi så i 2019.

SAS tager denne beslutning nu, da mange ansatte har op til 6 måneder opsigelse. Derfor skal SAS reagere nu for at kunne tilpasse sig så hurtigt som muligt. Sker der nogle forbedringer, så er SAS som nævnt klar til at skalere op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *