SAS vil begrænse håndbagagen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

 Nu begynder SAS at tage kampen op mod stor og tung håndbage i flyene. Der indføres stikprøvekontrol ved afgangsgaten i Københavns Lufthavn. Og hvis bagagen vejer for meget eller er større end tilladt, skal den chekkes ind og hentes på bagagebåndet i ankomst-lufthavnen. Er dette også en ny besparelse i SAS?

Vi har sikkert alle prøvet at komme ombord på et stopfyldt fly som den sidste passager – for at opleve, at bagagehylderne er proppet. Der er simpelthen ikke plads til ens egen lille taske – og overtøjet kan kun med møje og besvær presses ind. Det er heller ikke unormalt, at boarding tager alt for lang tid på de fyldte fly, fordi de andre passagerer spærrer midtergangen, mens de søger efter plads til deres håndbagage.

Mere plads og hurtig boarding

www.sas.dk annonceres, at det nu skal være slut på SAS-flyene. Der skal være plads til al håndbagagen – og boardingen skal gå tjept:

SAS vil fra og med d. 21. november udføre stikprøvekontrol af håndbagage i København Kastrup. Formålet er at øge komforten ombord samt at minimere risikoen for forsinkelser. Kontrollen vil foregå ved afgangs‐gaten. Ved en kontrol vil den håndbagage, som overskrider den tilladte maksimalvægt og/eller ‐størrelse, i stedet blive sendt som indchecket bagage. Bagagen kan derefter hentes i ankomsthallen på slutdestinationen.

carryonbaggage

Det bliver ikke let for SAS

Det er dog ikke sikkert, at det kommer til at gå så smertefrit, som SAS sikkert håber. Personalet i gaten skal nok forvente nogle protester. De mest oplagte er:

 • Håndbagagen indeholder normalt personlige dokumenter, som vi ikke vil skille os af med. Den bærbare, tablets og smartphones har normalt ikke har godt af den hårdhændede behandling, som den indchekkede bagage får.
 • De strikse regler er ikke blevet håndhævet tidligere og vi er derfor blevet vænnet til, at kunne tage mere håndbagage med ombord end tilladt.
 • Lufthansas passagerer på business billetter må have 2 stk håndbagage. De vil sikkert undre sig over, at de ikke må have al håndbagagen med på den videre rejse med SAS (ja, det vil alle, som kommer fra et selskab med mere lempelige regler for håndbagage).

Jeg håber, at SAS begynder at kommunikere de nye regler klart ud til passagererne – både i forbindelse med bestilling af billetter men også, når man får besked om at tjekke ind 22 timer før afgang. Det er vigtigt at have reglerne i baghovedet, når håndbagagen pakkes.

En af de større udfordringer bliver kunder der har købt den såkaldte “Go-Light” billet, hvor der ikke er indskrevet bagage med i prisen. Disse kunder har nemlig købt billetten til at være billigst mulig, og vælger ofte alligevel at tage en weekendkuffert der overskrider de tilladte dimensioner på 55 x 40 x 23 cm. og den tilladte vægt på 8 kg. Det er netop disse kunder man gør op med nu, og får dem til at betale for hvad de faktisk medtager.

delayedbaggage

Er det en skjult besparelse i SAS?

SAS skriver ikke noget om, hvorfor selskabet nu begynder at håndhæve reglerne for håndbagage, heller ikke hvorfor det kun er stikprøvekontrol.

Det har været helt normalt, at når vi rejste med små fly på indenrigs ruterne og nogle af de korte ruter i Nordeuropa, blev vi bedt om at stille de store stykker håndbagage ved trappen, når vi gik ombord på flyet. Håndbagagen kom derefter i lasten – og ved ankomst blev de nænsomt læsset af og stillet på en lille vogn ved flyets trappe, så vi selv kunne tage bagagen med ind i ankomsthallen. Sidst jeg rejste fra København til Aarhus fortalte stewardessen, at SAS ikke længere betaler for denne service i Aarhus lufthavn – så derfor skulle vi tage al håndbagage med ind i kabinen.

Så spørgsmålet er, om stikprøvekontrollen også er indført, for at få plads til al håndbagage i kabinen på de små fly, så SAS kan slippe for at betale for den separate håndtering af de store stykker håndbagage.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  • Henry Jørgensen siger

   Jeg har lige tjekket en ekstra gang på SAS hjemmeside. Hvis man rejser på SAS Business, må man have 2 stk håndbagage med. Det fremgår klart af hjemmesiden. På Plus nævner hjemmesiden ikke noget om ekstra håndbagage (så jeg går ud fra, man kun må have et stk med). På Plus må man derimod gerne have 2 stk. indtjekket bagage.

   https://www.sas.dk/fly-with-us/rejseklasser/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *