Scandic investerer millionbeløb i madspildsteknologi

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Danmarks største hotelkæde Scandic installerer madspildsværktøjet ’ioLiving’ på samtlige 30 hoteller. Med massive mængder data, præcise og systematiske målinger skal den nye teknologi bidrage med ny viden og optimere hotelkædens arbejde med madspild. Investeringen er et led i Scandic-koncernens mål om at reducere mængden af madspild med 25 % i 2025 målt i forhold til 2019. 

En svanemærket hoteldrift stiller skrappe krav til reduktion af madspild. I restauranterne på Scandics 30 danske svanemærkede hoteller har de kreative køkkenchefer løbende intensiveret arbejdet med madspild bl.a. ved at portionsanrette dele af morgenbuffeten, genanvende overskydende rester til juices, smoothies og eftermiddagssnacks. Og fra 2017 til 2022 har samarbejdet med madspildsappen Too Good To Go reddet 100.000 måltider.

For at blive klogere og forbedre arbejdet med at mindske madspild lancerer Scandic madspildsværktøjet ioLivingpå samtlige hoteller. Teknologien måler automatisk og præcist hotellernes samlede madspild op mod antallet af gæster og beregner værdien og CO2-aftryk. En løsning, der gør det muligt at måle og indsamle data og ny viden på tværs af hotellerne.

En af de unikke ting ved ioLiving er, at vi kan måle og benchmarke på tværs af alle hoteller i real time. Det giver en enorm mængde data, der kan gøre os klogere på madvaner, og gør os i stand til at finde best practices til at reducere madspild, som vi kan rulle ud på samtlige af vores hoteller.

Karsten Felvang Nielsen, F&B direktør hos Scandic.

De første i Danmark med ny teknologi

Foto: Scandic / PR

Scandic er den første virksomhed i Danmark, der lancerer madspildsværktøjet ioLiving. Den moderne teknologi afløser en mere tidskrævende dataindsamling, hvor hotellerne manuelt har indsamlet data og sammenlignet processer. Det nye system vil generere ny viden, optimere brugen af råvarer og frigive tid til, at køkkenerne kan arbejde kreativt med at mindske madspild.

Vi er de første i Danmark med denne madspildsteknologi, og jeg er spændt på at se, hvordan de nye målinger og systemer kan hjælpe os videre på rejsen mod mindre madspild. I stedet for, at vi manuelt indfører og sammenligner metoder og tal på tværs af køkkener, får vi nu ét samlet system. Målingerne bliver meget mere præcise og systematiske – helt ned til grammet for den enkelte produktkategori.

Karsten Felvang Nielsen, F&B direktør hos Scandic.

Allerede til maj 2023 er Scandic klar med de første målinger og indsigter fra det nyinstallerede værktøj.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *