Scandic og Too Good To Go runder ny milepæl. Har reddet 100.000 måltider

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Scandic har i samarbejde med madspildsappen Too Good To Go netop rundet 100.000 reddede måltider fra hotellernes morgenbuffeter.

Som Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde skal alle Scandics hoteller leve op til en lang række skrappe krav til bl.a. reducering af energiforbrug, reducering af vandforbrug, brug af miljømærkede produkter til daglig rengøring – og ikke mindst en øget indsats mod madspild. Derfor er man i Scandic virkelig også stolte af at have nået milepælen for 100.000 reddede måltider fra morgenbuffeterne:

Vi serverer en rigtig god morgenmad med fokus på økologi og dyrevelfærd – og derfor er vi så glade for, at vi i samarbejde med Too Good To Go sikrer, at den overskydende mad fra vores morgenbuffeter ikke ender i skraldespanden, men i stedet bliver spist. Vi arbejder konstant på at nedbringe vores madspild, og madspildsappen er en afgørende del af vores indsats, når det kommer til at gøre vores hoteloplevelse mindre klimabelastende.

Karsten Felvang Nielsen, F&B direktør i Scandic Danmark.

De 100.000 reddede måltider giver en CO2 besparelse, der svarer til 1093 flyvninger fra København til London eller 4000 køreture fra København til Aarhus i en benzindrevet bil. I Scandic har samarbejdet med Too Good To Go siden 2017, og interessen for at hjælpe med redde maden fra morgenbuffeterne er kun steget hos brugerne af madspildsappen:

Vi er utrolig glade for samarbejdet med Scandic, som vi har haft et godt madspildssamarbejde med i mere end 5 år. Scandic er yderst ambitiøse på den grønne agenda, og det betyder også, at vi kontinuerligt arbejder på at redde mere mad sammen, så vi kommer madspildet til livs.

Heidi Boye, Country Director i Too Good To Go Danmark.

Madspild

Foruden samarbejdet med madspildsappen Too Good To Go, arbejdes der i Scandics mange køkkener hver eneste dag på at finde nye kreative løsninger på, hvordan overskydende mad kan blive til nye retter, ligesom man i størst mulige udstrækning portionsanretter maden, så gæsterne kun tager det, de kan spise. Det betyder, at Scandic i september måned havde det laveste madspild nogensinde med bare 52 gr. madspild på gæst pr. dag.

Vi har et konstant fokus på madspild, og vejer alt overskydende mad for hele tiden at kunne holde øje med, hvor meget vi smider ud. Samtidig er der blandt vores køkkenpersonale gået sport i at udvikle nye ideer til, hvordan vi bedst mindsker vores madspild og vores seje kokke er virkelig gode til at se muligheder i det, som andre måske bare ville smide ud.

Karsten Felvang Nielsen, F&B direktør i Scandic Danmark.

Læs mere om Scandics arbejde med bæredygtighed

Foto: Scandic / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *