Officielt: Etihad Airways åbner ny rute fra København og til Abu Dhabi

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Etihad åbner ny rute til København. Som vi skrev om i fredags, så var der meget stærke rygter om at Etihad Airways ville åbne en rute til København. Nu er det officielt og flyselskabet åbner en direkte rute med fire ugentlige afgange til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. 

Etihad åbner ny rute til København. Det sker den 1. oktober klokken 08:10 lander det første Etihad fly i Københavns Lufthavn – en topmoderne Dreamliner Boeing 787-9 med 271 Economy og 28 Business class-sæder. Selskabet vil i vinterprogrammet flyve til og fra Abu Dhabi fire gange om ugen mandag, onsdag, lørdag og søndag.

Rute får rutenummerne EY62/EY63.

Læs mere: Etihad Airways rygtes at åbne rute til København

Den kommende rute til Abu Dhabi vil give danskerne og sydsvenskere endnu flere muligheder for at rejse langt på ferie og forretning. Det styrker CPH som international lufthavn.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Det er mindre end to måneder siden Air India annoncerede, at man genåbner ruten til New Delhi til marts. SAS har annonceret, at man åbner en rute til JFK-New York og Air Canada en lang rute til Montreal.

Med foreløbig fire nye interkontinentale ruter annonceret i 2023 er året kommet rigtig godt i gang. Det særlige ved Etihad er, at selskabet har et codeshare samarbejde med SAS, så man f.eks. kan købe en billet til Abu Dhabi med SAS-kode, eller flyve fra De forenede Arabiske Emirater via CPH og videre i SAS’ netværk. Det vil styrke begge selskaber her i CPH.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Etihad: Nem adgang til vores globale netværk

Antonoaldo Neves, administrerende direktør for Etihad Airways glæder sig til at byde danskerne velkommen til Abu Dhabi.

Vi er begejstrede for at begynde flyvninger til Danmark med vores kommende fire-ugentlige afgange til og fra København. Det vil give rejsende flere feriemuligheder og nem adgang til Abu Dhabi og Etihads globale rutenetværk. Vores nye fly vil lette fra vintersæsonen – det perfekte tidspunkt for de rejsende til at undslippe kulden og nyde Abu Dhabis smukke strande, underholdning i verdensklasse og rige kulturelle arv.

Antonoaldo Neves, administrerende direktør for Etihad Airways

De Forenede Arabiske Emirater blev dannet i december 1971, da de syv emirater Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umdel-Quwain og kort efter Ras al-Khaimah besluttede sig for at danne en føderation.

Etihad fra Emiratet Abu Dhabi er et af to nationale flyselskaber. Det andet er Emirates, der siden august 2011 har fløjet fra København til selskabets knudepunkt i Dubai.

I Abu Dhabi råder Etihad over omkring 100 fly, der betjener selskabets cirka 130 destinationer samt en række fragtflyvninger.

Udover at være et knudepunkt for Etihads rutenetværk, er Abu Dhabi med dens 1,5 millioner indbyggere også et vigtigt handelscentrum og en spændende destination.

Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Etihad flyver i første omgang i vinterprogrammet fra oktober 2023 til marts 2024. Afgangen fra CPH bliver klokken 10:10.

Foto: Etihad Airways B787-9 (A6-BLE) i Geneva Cointrin Airport (GVA) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *