Slut med gratis parkering i Aalborg Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Gratis Parkering har kendetegnet Aalborg Lufthavn og har gjort det let at benytte lufthavnen. Nu er det slut, men prisen bliver ikke høj.

Aalborg Lufthavn har meldt ud at lufthavnen ikke længere vil tilbage gratis parkering. Forretningsmodellen med at tilbyde den gratis parkering har virket længe, men her efter Corona-pandemien, så oplever lufthavnen at den ikke længere kan tilbyde denne model omkring parkeringen. Dog vil det reelt være et mindre beløb at betale, hvilket lufthavnen sætter til 20,- kroner for hver påbegyndt 24 timer. Til sammenligning er prisen for en uges parkering i Københavns Lufthavn (billigste og bestilt i forvejen) 399,- kroner.

Vi må erkende, at forretningsmodellerne i luftfart har ændret sig markant gennem årerne og særligt efter Corona-pandemien, som satte et betragtelig økonomisk aftryk i hele luftfartsbranchen. Fremtidens luftfart for lufthavne er drevet af et højt fokus på priskonkurrence, ruteudbud og den grønne omstilling. Det er en kamp, vi skal vinde, men uden at gå på kompromis med det, der gør os til Danmarks bedste lufthavn – nemlig at have god service og vores passagerer i fokus.

Den første times parkering skal være gratis, så det er muligt at hente og bringe familie og venner. Derefter skal hver påbegyndt 24 timer koste 20,- kroner, hvilket er langt under andre europæiske lufthavne. Det er en pris, vi vurderer, er både konkurrencedygtig og et acceptabelt niveau for vores kunder. Med det direkte tog til lufthavnen, gode busforbindelser og Danmarks billigste lufthavnsparkering, vil vi derfor fortsat være attraktive for vores mange kunder. Vi forventer opstart torsdag den 20. april 2023.

Niels Hemmingsen, Lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn

I følge Niels Hemmingsen, så skal indtjeningen fra parkeringen sikre at der samlet bliver mere kapital til at udvikle lufthavnen og dermed primært ruterne. Flyselskaberne stille høje krav om at omkostningerne er lave når de bruger lufthavnene og at det ikke kun er flyselskabet der skal bære risikoen ved ruteåbninger. Så ved at tage penge for parkeringen, så vil vedligeholdelsen af området betale sig selv og det frigøre midler til rutearbejdet.

Betalingsparkeringen starter den 20. april 2023.

Foto: Aalborg Lufthavn / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *