Snart kan du give drikkepenge direkte i Uber app

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Om det nu er på restaurant eller i taxaen, at give drikkepenge har altid været et irritationsmoment for kunderne. Uber har forstået det.

Ingen-drikkepengepolitik

Faktisk er en af de ting der har gjort Uber til den absolute markedsleder indenfor ride sharing deres politik om ikke at give drikkepenge. For under et år siden, stod der følgende løfte på deres forside: “Ingen kontanter, ingen drikkepenge, ingen besvær”… Når du ankommer på din destination, hopper du bare ud – vi skal nok sørge for at dit kreditkort automatisk bliver trukket. Og der er ingen behov for at give drikkepenge.”

Godt for kunderne; ikke så godt for chaufførene.

Afgørelse i New York

Efter pres fra Independent Drivers Guild, som foregiver at varetage New York’s ride-share chaufførers interesser, ser det ud til at den politik nu bliver lavet om, og ikke kun i New York.

Tidligere på ugen, har foreningen med succes anmodet New York City Taxi and Limousine Commission om at indføre en ny regel der pålægger Uber og andre ride-sharing selskaber at gøre det muligt at give drikkepenge direkte i deres apps. (Lyft, den største konkurrent til Uber, tillader allerede at lægge drikkepenge oveni prisen for turen, så reglen er ment direkte for at ramme Uber).

Reglen vil blive skrevet færdig inden den 1. juli, og vil derefter bliver den sendt i en offentlig høring i 90 dage. Den kommer altså ikke til at træde i kraft før efteråret.

Uber’s svar

Indtil videre har Uber været overraskende imødekommende overfor det nye krav, og havde følgende blide udtalelse til medierne: “Uber stræber altid efter de bedste muligheder for chaufførerne at tjene penge”. Det er en sandhed med modifikationer: Selskabet har altid kæmpet for at holde drikkepenge ud af ligningen. Men det er også realistisk. På godt og ondt kommer drikkepenge til Uber i New York. Og når det er tilføjet til deres app, bliver det rullet ud igennem hele Uber’s netværk.

Uber’s hjemmeside er allerede tilpasset med en mere åben tilgang til drikkepenge:

Uber-appen indberegner ikke drikkepenge, når du bliver faktureret for en tur.

I de fleste byer, er Uber en kontantløs oplevelse. Drikkepenge er frivilligt. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen og er ej heller forventet eller påkrævet.

Som passager, er du ikke forpligtet til at vise din chauffør din taknemlighed i kontanter. Hvis du dog beslutter at du gerne vil, er din driver velkommen til at acceptere.

Uanset hvad, tiden uden drikkepenge hos Uber er forbi. RIP.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Tim Winship fra vores søsterside Insideflyer.comHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *