Søger du at bo på Københavns mest klimavenlige hotel, så skal du vælge Scandic Kødbyen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Søger du at bo på landets mest klimavenlige hoteller? De er fundet, og Københavns vinder af momondo Climate Award er Scandic Kødbyen.

Prisen uddeles af momondo i samarbejde med Klimascore.com og Danish Business Travel Association, og er baseret på Klimascore’s dokumenterede CO2-model som er udviklet med input fra Concito og DTU. Foruden at have udpeget regionale vindere i hele landet, er der også blevet kåret en national vinder af Danmarks mest klimavenlige hotel.

Danskerne efterspørger bæredygtige ferieformer og nu har momondo fundet frem til landets mest klimavenlige hoteller. Vinderen i København er Scandic Kødbyen, der er ét af de otte hoteller, som vinder en regional pris for deres bæredygtighedsindsats. Hos momondo vækker det stor glæde, at hoteller fra det meste af landet har meldt sig til at dyste på deres klimatiltag:

Vi har hele tiden vidst, at danskerne gerne vil rejse mere bæredygtigt, men de mangler information om, hvordan de gør det samt hvilke klimavenlige alternativer der findes. Dét er årsagen til at vi har bygget et CO2-filter til flybilletter på momondo, så man kan vælge fly ud fra CO2-aftryk, og nu sætter vi også fokus på hotellerne med en klimapris. Prisen viser, at det sagtens kan lade sig gøre at gøre ferien grønnere. Faktisk er der en del hoteller på listen, som er mere klimavenlige at bo på end at blive hjemme.

Per Christiansen, momondos danske talsperson.

Fjernkøling fra havvand og solceller til opvarmning gør, at Scandic Kødbyen har lav energiudledning. Og netop at optimere og reducere energiforbruget er et stort fokus for Scandic Kødbyen. Derfor er de glade for at været blevet kåret som Københavns mest klimavenlige hotel.

”Det er en fantastisk følelse, at Scandic Kødbyen er blevet vurderet til Københavns mest klimavenlige hotel. Det er et kæmpe klap på skulderen, i forhold til det store arbejde vi lægger i at mindske vores klimaaftryk, og samtidig give en fantastisk hoteloplevelse til vores gæster. Prisen er særlig betydningsfuld, fordi anerkendelsen kommer på baggrund af en databaseret klimascore, der objektivt viser resultatet af vores klimaarbejde. Nu har vi fået klart svar fra forskere og fagpersoner på, at vores indsats gør en reel forskel. Det giver os blod på tanden for at blive endnu bedre,” siger

momondo Climate Award gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst baseret på hotellernes egne data. De indsamlede data omregnes af Klimascore.com, der benytter en tilgang de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er derefter blevet gennemgået af et dommerpanel bestående af klimaforskere og branchefolk. Dommerpanelet har givet følgende begrundelse for kåringen af Scandic Kødbyen:

Scandic Kødbyen udmærker sig ved at have et lavt klimaaftryk indenfor energi, som er opnået via energioptimal drift af bygningen, fjernkøling fra havvandet og solceller. Der er også mulighed for at komme med tog eller benytte el-ladestander på hotellet, hvilket har reduceret klimaaftrykket fra transporten.

Jørgen W. Frederiksen, hoteldirektør for Scandic Kødbyen

CEO hos Klimascore.com René Jacobsen, der har kigget på hotellernes klimadata, fremhæver netop behovet for, at hoteller bliver mere systematiske ift. bæredygtighed:

Klimascore er et værktøj til danskere og internationale turister, der leder efter de grønneste hoteller i Danmark, men det skal også hjælpe hotellerne selv med at finde ud af, hvilke initiativer, der har størst positiv effekt for klimaet. Efterspørgslen på bæredygtige ferieformer vil kun stige de kommende år, og derfor har vi brug for en dokumenteret tilgang til at beregne CO2-aftrykket fra hoteller.

René Jacobsen, CEO hos Klimascore.com

Det er ikke kun feriegæster, som efterspørger grønnere måder at rejse på. Det er i høj grad også virksomheder, som tænker CO2-besparelser ind, når der skal afholdes konferencer, events og firmature. Det fortæller Anne Mette Berg, der er General Manager hos Danish Business Travel Association, som er med til at uddele prisen:

Bæredygtighed er blevet essentielt, når vi taler erhvervsturisme. Destinationerne skal tænke i grønne initiativer, hvis de skal tiltrække de store virksomheder til deres hotel eller konferencecenter. Men det kan være svært at finde frem til de løsninger, der virker. Derfor ville vi gerne være med til at sætte fokus på de hoteller, der laver initiativer, der virkelig batter ift. klimaet.

Mette Berg, der er General Manager hos Danish Business Travel Association,

momondo Climate Award 2021 vinderliste (Scandic hoteller):

  • Hovedpræmie: Scandic Aarhus City
  • København: Scandic Kødbyen
  • Aarhus: Scandic Aarhus City
  • Sjælland og øer: Scandic Roskilde Park
  • Sønderjylland: Scandic Sønderborg

Fakta om momondo Climate Award

  • Ni priser – én national og otte regionale vindere
  • Gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst
  • Klimascore bygger på fakta om de otte områder, som er forbundet med at opholde sig på et hotel, nemlig transport, energi, mad, drikkevarer, affald, vand, hotelindkøb og service
  • Dommerpanelet består af ledere fra DTU, Concito, Klimascore.com, DBTA, momondo, Radisson Hotel Group, m.fl.
  • Læs mere om momondo Climate Award her.

Om Danish Business Travel Association

DBTA er et netværk for alle med ansvar og interesse for Travel Management – både indkøber og leverandør, som ønsker at dele viden, erfaring og ”best practice” samt blive opdateret på de seneste tendenser.

Om Klimascore.com
klimascore.com er klimaspecialister, som har udviklet Klimascore, som er branchens nye standard parameter, der hjælper rejsende og virksomhedsindkøbere med at vælge klimavenligt hotel og konferencested baseret på CO2-fakta. Dertil har klimascore.com udviklet klimaværktøjer, der hjælper hoteller med dokumentation og rådgivning i at prioritere klimaindsatsen og omsætte tiltagene til øget salg og omkostningsbesparelser. klimascore.com drives af danskejede Conscious Convenience ApS, som har kontor i Storkøbenhavn.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *