Byggeriet i Aarhus Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi giver et stemningsbillede fra Aarhus Lufthavn. Selvom man er i gang med entreprenørmaskinerne, fungerer lufthavnen fint.

Aarhus Lufthavn er godt i gang med det planlagte byggeri. Vi har tidligere kunne fortælle om den superfine lounge, der allerede blev åbnet for alle rejsende før coronaen. Men også den store “taxfree” (som lige er begyndt at tage imod kunder), legelandet til børnene, de 7 gates og lufthavnshotellet. Du kan bl.a. se artiklerne om byggeriet og planerne for den færdige lufthavn i 2022.

Lufthavnen har vokseværk

Det kan ikke skjules, at der bygges i Aarhus Lufthavn. Flere steder i bygningen støder vi på posters, der forklarer lidt om den igangværende ombygning.

Parkeringspladsen

Men allerede når du ankommer til lufthavnen, ser de det store konstruktionsarbejde. Parkeringspladsen er ikke umiddelbart berørt. Men vejene forbi hovedindgangen til terminalbygningen er gravet op. Nu skal busser, taxier og personbiler deles om blot en af de tidligere 3 vognbaner. Og de store entreprenørmaskiner har fast arbejde for en periode.

Indgangen

For at komme hen til hovedindgangen til afgangshallen, skal man over en opgravning. Lufthavnen har fundet en meget praktisk løsning: Der er lagt en gangbro over udgravningen. Kun folk i høje sko med stilethæle kan have noget imod at bruge gangbroen.

Det skal i øvrigt bemærkes, at den gamle udgang lige nu er spærret – så ankomne passagerer skal også over denne gangbro.

Jordarbejdet foran terminalbygningen

Som det fremgår af billederne nedenunder, så har man godt gang i jordarbejdet foran lufthavnsbygningen. Der store stak sand er formentlig flyttet med andet end den enlige trillebør, vi kan se på billederne.

Loungen er som vi kender den

Men når du har passeret sikkerhedskontrollen og sidder med en kop kaffe i opholdsområdet, så kan du slappe af i hyggelige omgivelser. Her bemærker du overhovedet ikke, at lufthavnen har godt gang i den større ombygning.

Det gyldne look

Når du er på vej ud til flyet, skal du lige kaste et blik på terminalbygningen. Her får det første indtryk af det fremtidige design: Det gule look

Foto: Henry JørgensenHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *