Staycation: Flere danskere vil holde sommerferie i danske sommerhuse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Igen i år har mange danskere valgt at ville holde sommerferien i danske sommerhuse. Det ses tydeligt i opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Staycation er igen i år populært: Danskere har forud-booket over dobbelt så meget tid i hjemlandets feriehuse i den kommende sommerferie sammenlignet med niveauet før Covid-19.

Således har danskere allerede forud-booket rundt regnet 75.000 hus-uger i danske feriehuse i juli måned 2021. Det er 125 pct. mere, end hvad der var forud-booket for den kommende juli måned i sommeren 2019 – før Covid-19 ramte landet. 

Hus-uger er et mål for, hvor mange hele uger på syv dage et sommerhus har været udlejet til en gæst.

Antallet af danske forud-bookinger i sommerferien tog sit første store ryk opad i sommeren 2020. Sommeren 2021 fortsætter denne trend og lægger lidt til med en stigning på 2 pct. sammenlignet med det hidtidige rekordår 2020.

Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik
Danskeres forud-bookinger af feriehuse i kommende juli måned

Forud-bookingerne i kommende juli måles i alle årene pr. maj måned. Tallene viser altså, hvor mange hus-uger, der i maj måned det givne år, var forud-booket sommerhus i den kommende juli måned.

Spørgsmålet er dog, om vi holder fast i den planlagte staycation? I april måned havde vi skrappe rejserestriktioner. Mange havde valgt at leje et dansk sommerhus til ferien i juli måned. Det var stort set umuligt at finde et ledigt lejemål til sommerferien. Men der er sket meget siden foråret. Nu er hele Europa blevet farvet grøn af Udenrigsministeriet. Det bliver derfor interessant at se, om vi vælger at holde fast i sommerferien i Danmark. Eller om sommerhusene bliver afbestilt og erstattet af en ferie i udlandet.

Faldende trend stoppet af Covid-19

Staycation var ikke populært før coronaen. Antallet af danskere som faktisk valgte at bruge sommerferien i et dansk sommerhus, har siden 2015 været faldende. I 2015 toppede udlejningerne til danskere i juli med 44.000 udlejede hus-uger.

Dette antal faldt i årene herefter. I 2019 blev der blot udlejet ca. 40.000 hus-uger. Det var det seneste hele år, hvor Covid-19 ikke påvirker ferieplanlægningen og dermed statistikken. Det svarer til et reelt fald på 9 pct.

Danskeres forud-bookinger i juli accelerer dog kraftig efter Covid-19’s indtog i 2020. Her fordobledes antallet af udlejede hus-uger, når man sammenligner juli 2019 med juli 2020. Covid-19 har altså bremset en trend, som for juli måneds vedkommende siden 2015 år efter år har været svagt nedadgående.

Paul Lubson, specialkonsulent i Danmarks Statistik
Udlejede hus-uger købt af danskere i juli måned

Fakta: Danskere holder ferie i danske sommerhuse

  • Statistikken om feriehusudlejning omfatter alle feriehusudlejere med mindst 25 huse til rådighed og dækker en samlet portefølje på knap 40.000 huse. Læs mere om statistikkens indhold og dækning her.
  • Juli er den mest populære måned at holde sommerhusferie i for danskerne og stod i 2020 alene for 30 pct. af alle årets udlejede hus-uger til danskere.
  • Herefter fulgte august som alene stod for 12 pct. af de samlede hus-uger udlejede til danskere. 
  • 11 pct. af sommerhusudlejningerne blev købt i juni måned, som følges af maj, som stod for 8 pct.
  • Kilde: Danmarks Statistik, www.statistikbanken.dk/FERIEH1  

Hvor holder du sommerferie i år?Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *