South African Airways reddet af kapitalindsprøjtning

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En tilført kapital på 1.8 milliarder danske kroner, redder det kriseramte flyselskab South African Airways.

Flyselskabet som ikke stod til at redde, er nu alligevel blevet redet. Det sker eftersom der er blevet tilført en kapital på 1.8 milliarder danske kroner, til selskabet. Dette tillader at selskabet igen kan betale af på sine lån, og undgår en fyring af 900 medarbejdere som ellers var varslet. Flyselskabet kan samtidig igen optage lån til investering i nye fly, da de igen har en tilfredsstilende egenkapital.

Det ikoniske flyselskab havde ellers tidligere på måneden varslet massefyringer, af op til 900 medarbejdere. Det der i sidste ende, var tæt på at koste selskabet livet, var den strejke som blev affødt af ideen om massefyringer. Personalet strejkede nemlig i en periode, der samlet kostede selskabet omtrent 150 millioner kroner, i aflyste flyafgange.

Hvor kapitalen kommer fra, er ikke meldt ud. Det står dog klart, at en indsprøjtning af kapital i denne størrelse, vil være nok til at holde selskabet flyvende i en periode endnu.

Det er nu op til selskabet, som har en lang historie bag sig, at kigge indad og vurdere hvordan virksomheden skal drives videre. Skal de satse mere på regional eller langdistance trafik? Skal de forny deres flåde? Eller skal de måske til at wet-lease deres ruter, for at sikre at andre partnere har ansvaret for stabiliteten?

Det kommer fremtiden til at vise, og vi glæder os til at følge selskabet i en periode endnu. Selskabet var ellers så godt som konkurs allerede.

Hovedbillede: Wikimedia Commons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *