South African Airways sælger del af langdistance flåde

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet South African Airways, der på det sidste har haft det økonomisk svært, har sat ni langdistancefly til salg

Ni Airbus A340-fly samt yderligere 15 motorer er blevet sat til salg, hos flyselskabet South African Airways. Det sker, som et skridt imod at skaffe likviditet i det økonomisk ustabile flyselskab. Dermed bliver langdistanceflåden mindsket, men selskabet vil opfylde betingelser, for at tilbagebetale de lån de har taget.

Det er mediet Simpleflying.com der først bragte historien, som samtidig fortæller at budrunden på fly og motorer slutter d. 30/1-2020. Flere af flyene som er sat til salg, er fly der stadig bruges af flyselskabet, på blandt andet ruter til Tyskland og USA. Hvordan disse ruter skal betjenes i fremtiden, er der imidlertid ikke svar på.

Selskabets langdistanceflåde tæller samlet 31 fly, hvoraf det er de ni de er ved at frasælge. Klogt nok, er det de ældste, og mest brændstof-forbrugende fly der sælgen, mens man holder fast i de nyere Airbus A330 og A350-fly. Når salget er gennemført vil langdistanceflåden se således ud:

  • 6 stk. Airbus A330-200
  • 5 stk. Airbus A330-300
  • 3 stk. Airbus A340-300
  • 4 stk. Airbus A340-600
  • 4 stk. Airbus A350-900 XWB

Samlet kommer flyselskabet altså til at beholde to trediedele af langrute-flåden, hvilket kan få konsekvenser for rutenetværket, samt den frekvens som ruterne bliver fløjet med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *