Spanien foreslår at holde deres grænser lukket frem til oktober

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Spanien er det første land som er kommet med et forslag til genåbningsdato helt fremme i oktober måned. Dette kan være en indikation på hvornår vi tidligst skal forvente at kunne rejse mere frit i Europa.

Det er den spanske medie ABC Economía der bringer dette. Det er godkendt i det spanske Ministerråd:

Begrænsningerne for ankomst af internationale turister til Spanien vil vare indtil oktober. Det er den prognose, som regeringen styrer, som i går godkendte i Ministerrådet en kalender, der opretholder begrænsninger for mobilitet og lukning af grænser indtil langt ud på efteråret.

Den spanske minister for turisme og industry, Reyes Maroto, sagde tidligere på ugen at regeringen ikke har sat en endelig dato og at det vil være en dato der er koordineret på EU niveau. Men direkte adspurgt, så ville det nok være en blød åbning i løbet af oktober måned.

Den spanske statsminister Pedro Sánchez giver en tale udtryk for det samme budskab.

Lige nu er den spanske grænse lukket frem til den 22. juni. Spanien er et af de hårdeste ramte lande med 24.543 døde og over 240.000 smittede.

Hjælpepakker til Iberia og Vueling

Det er også kommet frem at de to IAG selskaber, Iberia og Vueling, får en ganske stor hjælp fra staten. Der er lavet garanteret statslån via den spanske nationalbank på henholdvis 750 millioner US dollars til Iberia og 250 millioner US dollars til Vuelling.

Hvis dette skal tages som indikation, så er det forventeligt at flere andre EU lande følger efter. Dermed er en sommerferie i Sydeuropa ikke muligt i år. Det bliver spændende at følge EU’s og de andre landes udmeldinger og om der bliver EU enighed om at vi skal hen til efteråret før Europa begynder at åbne på. Sverige har for eksempel også udtalt at de ikke påtænker at åbne op før på den anden side af sommerferien.

Forsidefoto: David Mark (Pixabay)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *