Startbaner smeltede i varmen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der er hedebølge over Europa, og det er blandt andet noget der kan mærkes rundt i lufthavnene på kontinentet.

Hedebølgen, der har hærget Europa i noget tid efterhånden, er begyndt at sætte sine spor i flere lufthavne rundt om i det nordligere i Europa, Imens man i Sydeuropa er vant til højere temperaturer, og derfor hovedsageligt bygger sine startbaner og taxiveje med beton.

Så er billedet et helt andet i den nordligere del af Europa, hvor man hovedsageligt bruger asfalt som belægning.

forbud imod start og landinger er indført

Og netop asfaltbelægningen, har vist sig at være et særdeles stort problem i nogle områder af det centraleuropæiske område, hvor man på normal vis ikke er vant til temperaturer der overstiger 40 graders varme.

Asfalten er i to lufthavne i England, simpelthen begyndt at smelte. Det drejer sig om Royal Air Force, basen Brize Norton, i Oxfordshire, og Luton Airport i Bedfordshire.

Luton Airport, annoncerede desuden på Twitter, at lufthavnen midlertidigt var lukket ned, grundet akut opstået banearbejde. Det skyldes de høje temperature som England lige nu er udsat for.

Banearbejdet i Luton, varede et par timer, også kunne lufthavnen annoncere at flyveforbuddet omkring klokken 18.05, atter var blevet ophævet.

Rolig dag i Amsterdam

Kigger vi imod Holland, og dermed Amsterdam, ser man også problemer.

Nok er der kaos i den hollandske storlufthavn grundet baggageproblemer, og overkapacitet.

Nu viser det sig at der er opstået endnu et problem der genere flytrafikken til og fra den hollandske hovedstad. Varme.

Landingsbanerne samt taxivejene i Amsterdam er endnu ikke nået til et punkt hvor de er ligesom i Luton og Berize Norton er begyndt at smelte. Derimod er lufthavnens personale begyndt at sprøjte lufthavnens taxiways med nedkølende vand, for at undgå at man ser samme situationer som man har set i England.

I Amsterdam har Lufthavnen derimod været i det gavmilde hjørne. Lufthavnen har nemlig valgt at dele is og vand til de ventende passagerer, på en forholdsvis rolig dag i en lufthavn der for tiden ellers står i kaos.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *