Stemingsrapport fra genfødte Aarhus Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det er måske lidt meget at kalde Aarhus Airport genfødt, men der er vitterligt sket meget siden jeg første gang fløj fra lufthavnen i starten af 80erne. De seneste par år har lufthavnen gennemgået en omfattende opgradering.

Jeg har flere gange det sidste år til halvandet år, lagt an til at flyve fra Aarhus Airport. Men først kom corona i vejen. Dernæst valgte SAS at lukke ned for deres rute mellem Aarhus og Oslo, så jeg i stedet måtte flyve fra Billund på en tur til Norge. Men i denne uge skulle det være! En arbejdstur til København betød at jeg for første gang i over to år, kunne tjekke ind på en flyvning fra Aarhus Airport.

Indgang til den nye sikkerhedskontrol. Fotokredit: Carl Erik Larsen.

En ny oplevelse

Selvom check-in området ligner sig selv så nogenlunde, så er det stadig en helt anden oplevelse at rejse fra Aarhus Airport i 2022.

De gamle rustrøde klinker som i mange år dominerede indretningen, er erstattet af nye og lysere gulve, nye lamper og en helt ny, og markant større, sikkerhedskontrol.

De største ændringer og forbedringer er dog sket efter sikkerhedskontrollen: Her finder du nu et nyt, stort og luftigt shopping-område og et gate område med kæmpe gul til loft vinder med kig direkte ud på standpladsen.

På 1. sal findes et kæmpe lounge område med en restaurant / cafe som drives af Martin Ib.

I lounge området finder du mange og forskelligartede sidde arrangementer: Alt fra bløde sofaer til mere klassiske bænke og almindelige borde og stole hvor du kan sidde og arbejde eller nyde en bid brød. Strømstik er fordelt meget generøst ud i området og der er naturligvis adgang til gratis WIFI.

Om du lægger mærker til de mange detaljer er usikkert, for udsigten fra loungen stjæler en del af opmærksomheden. Du har frit kig ud over standpladsen og start- og landingsbanen.

Samarbejde med Hay

Opgraderingen af Aarhus Airport sker i tæt samarbejde med danske HAY, som blandt andet har leveret møbler og lamper til lounge- og venteområderne.

Når lufthavnen senere på året er i mål med opgraderingen, får du som rejsende også adgang til et lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser. Hotellet indrettes, som resten af lufthavnen, i samarbejde med HAY.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *