Stockholm Arlanda med passagerrekord for 2016

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Stokholm Arlanda lufthavn satte ny passagerrekord i 2016. Med en kraftig stigning i antallet af afgange nåede lufthavnen næsten at servicere 25 millioner passagerer i løbet af året. Den nye rekord lyder på 24.702.000 passagerer – en vækst på 7 % siden 2015.

Vi servicerede mere end 500.000 passagerer om ugen i 18 uger i træk, som også er ny rekord. Dette er et tydelig bekræftigelse på Stockholm Arlandas betydning for tilgangen til/fra Sverige og resten af verdenen. I løbet af året lancerede vi en række nye byggeprojekter for at øge lufthavnens kapacitet

Lena Røkaas, Fungerende Lufthavnsdirektør og Chief Operating Officer i Stockholm Arlanda Airport.

Vækst i Sverige

Flytrafikken i Sverige er i fortsat kraftig vækst. Passagerantallet til og fra Swedavias 10 svenske lufthavne steg med 5 % i 2016 til mere end 39 millioner passagerer. For Stockholm Arlanda er dette det sjette år i træk med ny passagerrekord – denne gang med en stigning på 1.938.000 passagerer. Siden 2010 er passagerantallet steget med 7,6 millioner.

Det er virkelig flot at antallet af rejsende vokser så meget. Stockholm Arlanda er et vigtigt knudepunkt for tilgangen til og fra Sverige. I 2016 fik vi flere internationale direkte afgange, 15 de sidste 3 år.

Vi har også en række internationale lavprisselskaber som lancerer ruter til attraktive destinationer, alt sammen noget som gør lufthavnen mere attraktiv for vores passagerer. Det styrker os i det store arbejde med at øge lufthavnens kapacitet

7 af Swedavias 10 lufthavne satte passagerrekord i 2016. Også Stockholms anden lufthavn, Bromma Stockholm Airport, slog rekord og betjente over 2,5 mio passagerer i løbet af året.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Peter Fox fra vores norske søsterside, InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *