Stresser du også før din ferie?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ferieafslapningen starter for mange først på hotellet, men hvorfor egentlig det. Det er noget som vi her på InsideFlyer gerne vil hjælpe med at lave om på. For os starter ferien når vi forlader døren og er på vej til lufthavnen.

Julen er hyggelig, fin og rar. Men den kan også være forbundet med et lille snert af travlhed, hvis alle forventninger til julen skal gå op i en højere enhed.

Julen er hyggelig, fyldt med konfekt, julemad og gaver samt, for mange, også et lille snert af stress over at skulle nå alt hyggen, konfekten, julemaden og gaverne. Er man dog så heldig at kunne rejse væk omkring julen, venter afslapningen forude, selvom sådan en ferie også kan give julesved på panden – særligt før afrejse. Knap hver tredje (29 pct.) fortæller nemlig, at de stresser mest i afrejselufthavnen, og faktisk slapper flest (36 pct.) først af, når de rammer hotelsengen på overnatningsstedet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Måske netop derfor vælger mange også at rejse på ferie i og omkring julen, så de kan komme ned i gear igen og få lidt tiltrængt sol på kinderne og varme i kroppen.

Inden vi dog når til den afslappende del af ferien, skal mange lidt feriestress igennem. Knap hver tredje (29 pct.) fortæller nemlig, at de stresser i afrejselufthavnen før en ferie. Mens hver femte (20 pct.) allerede stresser, når de er i gang med at pakke.

Det er et område, hvor vi fokusere meget på InsideFlyer. Vi vil så gerne lære alle, hvordan de rejser mere komfortabelt og hvordan de lettere kommer igennem lufthavnen uden stress eller tidspress. Ting som fast track, lounger og andre tricks er noget som gør hele oplevelsen meget bedre. Så kig forbi vores forum og spørg de mange erfarne rejsende, hvordan de nemmere kommer igennem lufthavnen og gør denne del til en postiv del af ferien.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.001 danskere.

Vi slapper af ved ankomst

Heldigvis lægger de fleste rejsende lufthavnens stress og jag bag sig, når de er velankommet til deres overnatningssted på ferien. Knap fire ud af ti (36 pct.) fortæller således, at ankomsten til hotellet, lejligheden eller hytten er den første gang, de slapper af på ferien.

Lidt mere end hver fjerde (27 pct.) er en anelse før ude og lader allerede feriefreden sænke sig, mens de sidder i flyet. Hver sjette (14 pct.) slapper til gengæld først for alvor af, når de rammer liggestolen ved poolen eller stranden.

Man holder jo ferie for netop at slappe af. Derfor skal følelsen af ferie også gerne ramme så tidligt som muligt, når først vi er i gang. Turen gennem lufthavnen er ofte et nødvendigt onde, når man skal flyve på ferie, og det er sjældent, uanset hvordan man vender og drejer det, specielt afslappende. Men rigtig mange bestiller fx fortsat mad og drikke på flyet for, at de netop kan slappe af fra, de har spændt sikkerhedsbæltet. Mange bestiller desuden også stadig transfer, fordi de så ikke skal stresse over at få en taxa ved ankomst. Og sådan kan man selv være med til at bestemme, hvornår man skal begynde at slappe rigtigt af.

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Mens mange skal ankomme til destinationen, førend ferieafslapningen kan begynde, svarer lidt mere end hver tiende (11 pct.), at de allerede begynder at slappe af, når de planlægger deres rejse.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *